Krimovke so se uvrstile v izločilne boje Lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so danes v Dvorani Stožice v sklopu skupinskega dela EHF Lige prvakinj gostile nasprotnice iz Bukarešte. Tekma, na kateri je domačinkam za napredovanje štela zgolj zmaga, se je iztekla po načrtih Krimovk, ki so se po 60 minutah borbe veselile zmage z rezultatom 28-26.


Obračun 14. kroga Lige prvakinj so bolje otvorile domačinke, ki so preko dveh zadetkov Jovanke Radičević prišli do prednosti (2-0). Prednost so ob izteku 12. minute povišale na +3 (7-4), nato pa so se gostje iz Romunije prebudile in do 21. minute rezultat izenačile na 8. Končnica prvega polčasa je pripadla Romunkam, ki so si do odhoda na odmor priigrale prednost z rezultatom 13-14.

Uvod v drugi del tekme je pripadel Krimovkam, ki so si na krilih Barbare Lazović in Tjaše Stanko do 39. minute priigrale prednost z rezultatom 18-16. Gostujoče rokometašice so do polovice drugega dela izid izenačile na 21, domačinke pa so hitro ponovno prevzele prednost dveh zadetkov (24-22).  V nadaljevanju sta si ekipi izmenjevali zadetek za zadetek. Tigrice so prednost držale vse do konca srečanja in se z rezultatom 28-26 veselile zmage nad veliko Bukarešto ter nadaljevanja v Ligi prvakinj.

V taboru Krimovk se je pod 8 golov podpisala Tjaša Stanko, pri Romunkah pa je bila s 6 zadetki najuspešnejša Cristina Neagu. V končnici je pomembno vlogo odigrala vratarka Jovana Risović, ki je zaustavila kar 47 % strelov gostujočih rokometašic.

FOTO: RK Krim Mercator Facebook

Komentarji