Krimovke so si po porazu na Norveškem še dodatno priprla vrata v osmino finala

Rokometašice RK Krim Mercator so v 13. krogu Lige Prvakov gostovale na Norveškem pri Kristiansandu. To je bilo za Krimovke zadnje gostovanje v skupinskem delu. Z današnjim porazom (36:31) pa so si še dodatno priprla vrata za napredovanje v osmino finala. Možnosti seveda še obstajajo, a so te sedaj bistveno manjše. V zadnjem krogu bodo tigrice na domačem parketu gostile Bukarešto.


Domačinke so odlično vstopile v obračun in po dobrih 3. minutah vodile še s tremi goli prednosti (4:1). Krimovke so se po manjšem začetnem šoku pobrale in se počasi vračale v igro. Ob koncu 11. minute jim je rezultat tako uspelo izenačiti na 8:8. V nadaljevanju so Norvežanke znova pokazale zakaj so aktualne evropske prvakinje. Na začetku 23. minute so prišle do petih golov prednosti (16:11). Tigrice so v napadu enostavno zapravile preveč priložnosti, blestela pa je tudi vratarka Kristiansanda, Sofie Börjesson (sedem obramb). Gostiteljice so bile v drugem delu prvega polčasa boljše nasprotnice. Rokometašicam Krima pa je v prvem polčasu kot že nekajkrat v tej sezoni manjkala razpoložena vratarka. Barbara Arenhart in Jovana Risović sta skupaj zbrali 4 obrambe, vsaka po 2. Ekipa sta tudi na odmor odšli ob razliki petih zadetkov (20:15).

Krimovkam nič ni šlo po načrtih niti v drugem polčasu. Na drugi strani pa so Norvežanke izkoriščale vsako ponujeno priložnost. Izkoristile so nekaj obramb Katrine Lunde, ki je v drugem polčasu stopila v vrata Kristiansanda. V 44. minuti so gostiteljice prišle že do devetih golov naskoka (29:20). Da pa ni bila razlika dvomestna pa je v vratih Krima skrbela Barbara Arenhart, ki je v drugem polčasu prikazala boljšo predstavo. Sledil je krajši nalet Krimovk, ki so do 52. minute zaostanek znižale na šest zadetkov (31:25). Nalet Ljubljančank je moral z minuto odmora prekiniti Ole Gustav Gjekstad. In to mu je tudi uspelo. Njegove varovanke si neke večje prednosti niso priigrale. Smo pa v zadnjih minutah videli nekaj raztrgane igre na obeh straneh. Na koncu srečanja je bila razlika taka kot ob polčasu. Norvežanke so slavile z rezultatom 36:31.

VIPERS KRISTIANSAND : KRIM MERCATOR  36:31 (20:15)
Jerabkova in Vyakhireva po 8; Radosavljević, Radičević in Stanko po 4
Börjesson 7 obramb (50%); Arenhart 10 obramb (31,25%)

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji