Vroč obračun v Zlatorogu vendarle pripadel Celjanom

V 14. krogu sta se v celjskem Zlatorogu pomerila ekipi Celja in Krke. Vodilno moštvo lige je s številnimi težavami vendarle odpravilo Novomeščane in ohranilo dve točki naskoka pred zasledovalci.


RK Celje Pivovarna Laško : MRK Krka 31:27 (17:10)
Strmljan, Janc in Vlah 5; Knavs 6, Vukić 4

Rokometaši Krke so za prvi zadetek potrebovali kar 5 minut (3:1). Vojislav Vukić je kot prvi razorožil celjskega vratarja Gala Gaberška. Po nekoliko slabšem uvodu so gostje vendarle uspeli dvigniti nivo igre in se enakovredno kosati s Celjani.

V 17. minuti se je Krka po 6 minutah igre, kjer ni nobena izmed ekip uspela doseči zadetka, približala na minimalni zaostanek 7:6. Glavna krivca za tako dolgo strelsko sušo sta bila vratarja Gaberšek in Jure Blaževič, ki sta do konca tekme zbrala vsak po 14 obramb.

Celjani so v drugem delu prvega polčasa prestavili v višjo prestavo in se odlepili na 5 golov prednost (13:8). Do odmora so svoje vodstvo še dodatno povišali. Ob polčasu je bil izid 17:10, celjski vratar Gaberšek pa je zbral 10 obramb. Prvi del srečanja je zaznamovala tudi izključitev gostujočega trenerja Mirka Skokota.

Novomeščani so sanjsko odprli drugi del z delnim izidom 0:4. V 44. minuti so se povsem nepričakovano približali le na gol zaostanka (23:22). Minuto kasneje se je tekma še dodatno zaostrila, ko je Žan Grojzdek prejel rdeči karton, zaradi udarca nad Tilnom Strmljanom.

Krki je uspelo celo izenačiti, toda sledil je nov strelski post gostov. Pivovarji so se tako znova odlepili na 4 zadetke (28:24). Rokometašem Krke so ob napornem lovu na zaostanek vendarle pošle moči za zaključek obračuna. Celjani so uspeli slaviti z izidom 31:27. V zadnjih minutah sta padla še dva rdeča kartona. Zaradi medsebojnega obračunavanja sta ju prejela Aleks Vlah in Veljko Stanojević.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook

Komentarji