Slovan v Škofji Loki do tretje prvenstvene zmage

Rokometaši Slovana so danes gostovali pri ekipi Loke, ki trenutno zaseda 9. mesto med slovensko rokometno elito. Ločani so se v tekmo podali po seriji treh zaporednih porazov, rokometaši Slovana pa so z zmago 25-33 negativno serijo Loke podaljšali na štiri in se povzpeli na 11. mesto ligaške razpredelnice.


Prve minute tekme so minile precej izenačeno, v 8. minuti pa so gostje iz Ljubljane prišli do dveh zadetkov prednosti (3-5). Rezultat so uspešno držali do 15. minute, ko so domačini rezultat poravnali na 10. Gosti se niso uspeli zmesti, z odlično igro pa so po manj kot desetih minutah nadaljevanja prišli do prednosti treh zadetkov (13-16). Do polčasa so prednost povišali na +4, ekipi pa sta na odmor odšli ob rezultatu 14-18.

Drugi polčas so bolje otvorili gostje, ki so si že do 33. minute priigrali ugodno prednost šestih zadetkov (14-20). Rokometaši Loke so v naslednjih minutah zaostanek znižali na -4, gostje iz Ljubljane pa so do 45. minute svojo prednost povišali na +7 in tekmo odločili pred zadnjim zvokom sirene 18-25). V zadnje minute srečanja so gostje vstopili z dvomestno prednostjo (19-29), končnica srečanja pa je pripadla domačinom, ki so svoj zaostanek znižali na -8 in z rezultatom 25-33 vpisali sedmi poraz v sezoni.

Pri domačinih se je pod 6 zadetkov podpisal Gašper Mali, v taboru gostov pa je 19 obrambam vratarja Erika Krbavčića še 7 zadetkov dodal Jaka Jakše.

FOTO: Lin Gombač

Komentarji