Derbi kroga v Ribnici pripadel Velenjčanom

Na derbiju 14. kroga 1. NLB lige sta se v Ribnici pomerila četrtouvrščeni domačin ter gostje iz Velenja. Napet obračun je po 60 minutah zelo izenačene igre z rezultatom 26-28 pripadel Velenjčanom, ki so se z zmago ob tekmi manj drugouvrščenim Trebanjcem približali na zgolj točko zaostanka.


Tekmo so bolje otvorili domačini, ki so si v uvodnih minutah priigrali prednost dveh zadetkov (3-1). Slednjo so do 7. minute povišali na +3 (5-2), Velenjčani pa so že do 9. minute prišli na zgolj zadetek zaostanka (5-4). V nadaljevanju sta si ekipi izmenjevali zadetek za zadetek, v 18. minuti pa so rokometaši Ribnice ponovno prišli do prednosti treh golov (9-6). Dve dvominutni izključitvi v taboru domačih sta Velenjčanom ponudili priložnost, da zaostanek zmanjšajo – to jim je uspelo storiti do 26. minute, ko so rezultat poravnali na 11. V sami končnici polčasa so Velenjčani preko cepelina v režiji Sokoliča in Pajta izid izenačili na 12, nato pa uspeli priti do popolnega preobrata. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 12-13.

V nadaljevanju obračuna sta ekipi kazali zelo enakovredno igro, kar se je poznalo na semaforju. Po desetih minutah igre v nadaljevanju je bil rezultat poravnan na 17, do 45. minute pa so Velenjčani uspeli pobegniti na tri gole prednosti (17-20). Omenjeno prednost so uspeli zadržati do zadnjih desetih minut srečanja (21-24), uvodne minute končnice pa so pripadle domačinom, ki so se do 52. minute približali na gol zaostanka (23-24). Gostje iz Velenja so se nato ponovno oddaljili na tri gole prednosti ter uspeli zdržati do zadnjega zvoka sirene. Tekma se je končala z rezultatom 26-28.

Pri domačinih se je pod 7 zadetkov podpisal Uroš Miličevič, v taboru gostov pa je kar 11 golov dosegel Tilen Sokolič.

FOTO: RD Riko Ribnica

Komentarji