Ajdovke do gladke zmage nad Izolankami

V 13. krogu modre skupine 1. ženske rokometne lige smo spremljali obračun med tamkajšnjim Mlinotestom in zasedbo ŽRK Trgo ABC Izola. Ajdovke so že od začetka narekovale močan tempo in že v prvem polčasu naredile velik korak k novi zmagi. V drugem polčasu so delu le še dokončale in zasluženo slavile z 32:23.


MLINOTEST AJDOVŠČINA : TRGO ABC IZOLA  32:23 (17:7)
Abina 10, Fegic 8; Treven in Vujmilović po 5

Ajdovke so silovito vstopile v tekmo in v 6. minuti povedle s 6:2. V nadaljevanju smo videli nekaj izenačenih trenutkov, a so domačinke po polovici prvega polčasa vodile že s šestimi zadetki naskoka (10:4). Čeprav smo bili še v zgodnji fazi srečanja se je tehtnica že nagibala na stran rokometašic Ajdovščine. Gostiteljice so z visokim tempom nadaljevale vse do konca prvega polčasa in že na odmor odšle z dvomestno prednostjo (17:7). Veliko zaslug za tako veliko prednost ima tudi vratarka Klara Hrovatič, ki je že v prvem polčasu zbrala izjemnih devet obramb.

Drugi polčas pa so bolje odprle gostje. Prednost so počasi začeli nižati in tako v 41. minuti prišle na sedem golov zaostanka (19:12). A favorizirane Ajdovke niso dopustile, da bi se Izolanke še dodatno približale ali morda celo ujele priključek. Domačinke so hitro znova prišle do devetih golov prednosti (22:13). Tekmo so nato le še mirno peljale do konca in se tako razveselile nove zmage z rezultatom 32:23.

FOTO: Robert Ferjančič / ŽRK Mlinotest Ajdovščina

Komentarji