Sosedski derbi pripadel Prlekom

V 14. krogu Lige NLB sta se udarila Maribor in Ormož. V dvorani Tabor, kjer so bili prisotni tudi kurenti, so se Ormožani očitno dobro počutili, saj so vpisali dokaj zanesljivo zmago.


RK Maribor Branik : RK Jeruzalem Ormož 24:29 (11:14)
Kovačec 6, Kačičnik 5; Žuran in Kosi 7

Na začetku srečanja so Mariborčani dvakrat povedli. To pa sta bila tudi edina dva rezultata, kjer so domači rokometaši bili v vodstvu. Pobudo so namreč prevzeli Ormožani, ki so najprej na krilih Roka Žurana in Tilna Kosija uspeli malce uiti (4:7).

V 20. minuti so nato gostje povedli s 5 zadetki (6:11). Maribor se je na račun obramb vratarja Denisa Straška uspel nekoliko približati, vseeno pa so na odmor odšli s 3 goli zaostanka (11:14).

Drugi del srečanja so precej bolje odprli Ormožani. Mariborčani so namreč za prvi gol potrebovali 6 minut (12:17). Rokometaši Ormoža so uspešno držali nasprotnike na varni razdalji.

V zadnjih 10 minut sta se moštvi v štajerski prestolnici podali z rezultatom 18:22. Mariborčani, kljub dobri formi svojega vratarja niso uspeli ogroziti vodstva Ormoža. Sosedski derbi, na katerem je Strašek je zbral 11 obramb in bil 38 %, je tako pripadel Prlekom. Končni izid je znašal 24:29.

Komentarji