Koper do tesne zmage v Ivančni Gorici

Danes sta se v 14. krogu Lige NLB v Ivančni Gorici pomerila domači Sviš in gostje iz Kopra. Spremljali smo izjemno obrambno tekmo na obeh straneh. Zmaga je na koncu pripadla gostom iz Kopra, ki so slavili z rezultatom 27-25.


Gostje so tekmo bolje odprli in takoj povedli z rezultatom 3-0. Večino prvega polčasa so imeli gostje 3 zadetke prednosti. V domači ekipi je odlično branil vratar Jaka Glavan, ki je glavnino svojih obramb zbral v prvem polčasu. Rokometaši Kopra so prvi polčas dobili z rezultatom 14-11.

Drugi polčas so bolje odprli domači, ki so v 41. minuti po golu razpoloženega Denisa Zavodnika rezultat izenačili na 16-16. V zadnjih 10. minut tekme smo vstopili z rezultatom 20-20. V zaključku so gostje unovčili nekaj več izkušenj in prišli do tesne zmage z rezultatom 27-25.

V domači ekipi je bil izjemno razpoložen Denis Zavodnik, ki je dosegel 8 zadetkov. Benjamin Cirar jih je dodal 5. V vrstah Kopra je prav tako 8 zadetkov dosegel Andraž Kete, 4 je dosegel v zadnjih 10. minutah tekme in bil jeziček na tehtnici pri zmagi Kopra. Omeniti velja tudi oba vratarja Jako Glavana in Roka Jelovčana, ki sta bila 29% uspešna. Glavan je za Sviš zbral 11 obramb, Jelovčan pa za Koper 10 obramb.

FOTO: Katja Markovič

Komentarji