Slovenj Gradec do visoke zmage v Krškem

V 14. krogu Lige NLB sta se v Krškem pomerila RK Krško in Slovenj Gradec. Gostje so v drugem polčasu zaigrali precej bolje kot v prvem in prišli do visoke zmage z rezultatom 34-26.


Prvi polčas se je začel izenačeno. Spremljali smo veliko zadetkov na obeh straneh. Gostje so se v drugem delu prvega polčasa oddaljili od domačinov, ko so začeli igrati hitreje. Prvi polčas je Slovenj Gradec dobil z rezultatom 18-15. V 25. minuti je bil rezultat še izenačen.

V drugem polčasu so gostje iz Slovenj Gradca dodali na plin in v 39. minuti prišli do prednosti s šestimi zadetki(22-16). Prednost so do konca tekme mirno zadržali in slavili z rezultatom 34-26.

V domači ekipi sta po 5 zadetkov dosegla Alen Šibanc in Mitja Romih. Uroš Štumpfl je bil z 8 zadetki najboljši strelec gostujoče ekipe, 6 zadetkov je dosegel Rok Cvetko.

Krčane v prihodnjem krogu čaka gostovanje pri favoriziranih Trebanjcih, Slovenj Gradec pa odhaja na novo gostovanje v Novo mesto, kjer se bodo pomerili s Krko. Slovenj Gradec trenutno zaseda 6. mesto na lestvici Lige NLB, Krčani pa so na 13. mestu z enakim številom točk kot zadnji Maribor.

FOTO: RK Slovenj Gradec

 

Komentarji