Krimovke začenjajo jubilejno 25. ligo prvakinj

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je začetek jubilejne 25. evropske sezone. Že uvodna preizkušnja proti češkemu Banik Mostu, ki se bo na Kodeljevem začela v nedeljo, 6. oktobra ob 17. uri, bo ena izmed ključnih, saj lahko odloča o potniku v glavni del Delo EHF Lige prvakinj.


Na novinarski konferenci so o pričakovanjih pred začetkom nove evropske sezone spregovorili glavni trener Uroš Bregar, Nina Zulić in Alja Varagić. Pomlajena Krimova zasedba cilja na preboj v glavni del tekmovanja, češki Banik Most in švedski Sävehof pa bosta glavna konkurenta za drugo in tretje mesto v skupini D, kjer bo vlogo najmočnejšega zagotovo prevzel aktualni evropski prvak, madžarski Györ.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Med reprezentančnih tednom je bila naša reprezentanca zelo uspešna, nosilke reprezentance so tudi nosilke Krima in vse so tekmi odigrale na visokem nivoju. Veselimo se začetka Lige prvakinj, pesti nas nekaj poškodb, a se ne obremenjujemo preveč. Naša naloga je, da se na vsakega nasprotnika pripravimo kar najbolje. Banik igra hiter in dinamičen rokomet, izkoriščajo igro na hitri center, od koder vlečejo rešitve in dosežejo največ zadetkov. V prvi vrsti se bomo morali hitro vračati v obrambo in biti agresivni, zunanjo linijo moramo razigrati in ostati agresivni celotno tekmo.”

Alja Varagić, rokometašica Krima Mercatorja:
»Punce že nestrpno pričakujemo začetek Lige prvakinj. Vemo, da nam ne bo lahko, vsaka ekipa, ki pride v tekmovanje je zelo močna, tudi če prihaja iz kvalifikacij. Imamo novo, mlado ekipo in mislim, da smo dobro uigrane. Med pripravami smo Banik dobro spoznale, imajo zelo povezane igralke in močno zunanjo linijo. Mislim, da z dobro igro v obrambi, pozitiven rezultat ne bo izostal.«

Nina Zulić, rokometašica Krima Mercatorja:
»Nedeljska tekma bo za nas zelo pomembna. Od prve minute bomo morale biti skoncentrirane na igro v obrambi in napadu. Ekipa Mosta je premagaljiva, ključno bo naše vračanje v obrambo, v napadu pa ne smemo izgubljati žog.

1. KOLO SKUPINSKEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ, SKUPINA D
nedelja, 6. oktober 2019, ob 17.00, Kodeljevo
RK KRIM MERCATOR : DHK BANIK MOST (ČEŠKA)

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji