Alem Toskić prevzel madžarski Csurgói

Madžarski Csurgói, ambiciozna rokometna sredina, ki se že več let nahaja v vrhu rokometa na Madžarskem, je imela na tekmi proti VAC-u trenerja s posebno vlogo. Tamkajšni igralec Alem Toskić je na zadnji tekmi Csurgói-ja dobil vlogo igralca in trenerja. Novica, da bo Toskić prevzel vlogo trenerja je precej presenetljiva, saj ima podpisano igralsko pogodbo do leta 2020.


Nekdanji član Celja in Velenja za madžarski klub nastopa od leta 2018, ko se je preselil iz slovenskega Gorenja Velenja. V zadnjih tednih pa je prejel poziv iz kluba, da bi prevzel vodenje madžarske ekipe, za katero nastopajo tudi Rok Zaponšek, Gregor Potočnik, Borut Ošlak in Klemen Cehte.

Petouvrščena ekipa mažarskega prvenstva v lanski sezoni se je za spremembo na trenerskem stolčku odločila na podlagi poraza proti Gyongyosi-ju, ki je bil pika na i slabih rezultatov prejšnjega trenerja Jozefa Bencea.

Sodeč po zmagi nad VAC-om se je ekipa na menjavo trenerja odzvala odlično. Alem Toskić je ob nazivu trenerja in igralca ekipe povedal naslednje: “Na začetku je to vloga igralca-trenerja. Srečen sem, da sem dobil priložnost in da mi ljudje v klubu zaupajo. Verjamem v sebe in ekipa verjame v to kar delamo. Nič se ne zgodi čez noč, a prepričan sem, da bodo rezultati prišli kmalu.”

 

FOTO: Balkan Handball

Komentarji