Krimovke zapravile veliko priložnost

Krimovke so po domači zmagi nad nemškim Bietigheimu v 6. krogu elitne EHF Delo Lige prvakinj gostovale pri madžarskem FTC-ju. Varovanke Uroša Bregarja so hotele po zmagi v minulem krogu dobro igro prenesti na Madžarsko. 


Začetek tekme je bil precej izenačen. Prvo vodstvo s +2 so v 6. minuti dosegle domačinke, a je kmalu sledil priključek Krimovk, ki so tri minute kasnej izenačile na 4:4. V 12. minuti se je situacija obrnila in v vodstvo so prišle Krimovke (5:7). Gostujoče rokometašice so razliko držale do 25. minute, ko so Madžarke izenačile in znova povedle na 13:11. Do konca polčasa so aktualne slovenske državne prvakinje uspele izenačiti in na odmor odšle z rezultatom 14:14.

V drugi polčas so bolje vstopile Tigrice, ki so takoj povedle za +2 (15:17). Sledil je vnovičen povratek domačink in znova smo spremljali izenačen potek tekme. Madžarke so se v 41. minuti znova odlepile na +2 in sledila je minuta odmora gostujočega trenerja Uroša Bregarja.

Po minutnem predahu so se Krimovke znova vrnile in rezultat poravnale na 23:23, nato pa je sledil padec, ki je Tigric stal točk na Madžarskem. Krimovke so zapravljale napad za napadom, prednost domačink pa se je  višala. Tigrice niso zadele vse od 47.  do 57. minute in na koncu sklonjenih glav zapustile igrišče. Madžarke so tekmo dobile z rezultatom 32:25.

6. KROG, EHF DELO LIGA PRVAKINJ

Sobota, 24. oktober, ob 16. uri
FTC-Rail Cargo Hungaria – RK Krim Mercator 32:25 (14:14)

Komentarji