Žalčanke na obali sejale strah in trepet

V enosmernem prometu rokometašic Žalca, ki so na gostovanju v Izoli vodile tudi za 12 zadetkov, so v zaključku srečanja domačinke le oblažile, kar bi bil lahko en hujših porazov v letošnjem državnem prvenstvu. 


V uvodnih minutah so s prvo serijo treh zadetkov postregle rokometašice Žalca. Nadvse zaposlena v napadu je bila Anika Strnad, ki se je uspešno prebijala v kazenski prostor domačega moštva in pridno izsiljevala sedemmetrovke. Prednost so po zaslugi neučinkovitega napada nasprotnic Žalčanke pridno vzdrževale, izenačenju so se obalne predstavnice najbolj približale zgolj v 14. minuti po zadetku Leile Mujanović (5:6). Na kratek pritisk domačink so favoritinje odgovorile z vnovično serijo uspešnih zaključkov in pobegnile na 4 gole prednosti. Kapital pred odmorom so v zadnjih minutah še nadgradile in postavile končni izid prvega polčasa 10:16.

V nadaljevanju Žalčanke od svojega načrta niso odstopile. Že po desetih minutah drugega polčasa so si skovale virtualno neulovljivo razliko (11:20). Najvišjo prednost so si po vnovičnem zadetku Strnadove gostujoče rokometašice priigrale v 46. minuti, ko so vodile z neverjetnih 12 golov razlike (13:25). Tekma je bila dolgo pred zaključnim piskom praktično odločena. Izolanke so lahko poraz v izdihljajih srečanja le še oblažile in se bolj kot ne izognile masakru z dvomestno razliko. Končni rezultat, za peto zaporedno zmago Žalčank, je bil 22:26.

 

Photo: RK Zelene Doline Žalec

Komentarji