Krka do prve zmage, Črnomelj ostaja brez točke, Izola zabeležila prvi poraz

V 1.B ligi smo bili tudi tokrat priča izjemnim obračunom. Novomeščani so po zmagi nad Dolani vknjižili prvi par točk po izpadu v 1.B ligo, rokometaši Krškega še naprej v letošnji sezoni delujejo izjemno in so tako brez težav opravili z igralci Črnomlja, Škofljičani pa so prvi poraz v sezoni prizadejali ekipi RD Butan plin Izola.


MRK KRKA : RK DOL TKI HRASTNIK  38:28 (20:12)
Knavs 10, Kukman 7; Bogovič 12, Brilej in Ajdari po 4

Krkaši so v sezono vstopili z dvema porazoma. Za to lahko krivijo po en slab polčas na obeh tekmah. Dolani so na edini doslej odigrani tekmi iztržili neodločen rezultat. V tekmo pa so odločeni, da dosežejo prvo zmago vstopali domačini. V 6. minuti so vodili že s 5:0 in tako je moral z minuto odmora hitro odreagirat gostujoči trener Gregor Pesko. A njegovim varovancem tudi to ni pomagalo, saj so gostitelji v 12. minuti vodili že z 8:1. Domačini so mirno nadzorovali potek prvega polčasa in po 30. minutah vodili z osmimi zadetki prednosti (20:12). Gostom je v drugem polčasu zaostanek uspelo znižati na šest golov (20:14), a kaj več od tega niso zmogli. Tudi izključitev Jerneja Avsca v 42. minuti ni pomagala Dolanom. Krkaše pa je izključitev le še podžgala in tako so v 47. minuti prvič na tekmi povedli z dvomestnim številom zadetkov (30:20). Do konca srečanja smo videli še en rdeč karton v taboru novomeške Krke in sicer ga je v 50. minuti prejel Marko Majstorović. Igralci Krke so na koncu zmagali z razliko desetih golov (38:28) in tako vpisali prvo zmago.

RK ČRNOMELJ : RK KRŠKO  27:40 (11:16)
Medic 10, Jovanović 5; Sintič 8, Šibanc 7

Črnomelj je tako kot je zaključil lansko, začel tudi novo sezono. Zaenkrat namreč niso osvojili še niti točke. Na drugi strani pa Krčani delujejo izjemno suvereni in če bodo v takem ritmu zdržali do konca sezono bi se lahko veselili tudi preboja v Ligo NLB.  In Krčani so tudi tokrat vajeti hitro prevzeli v svoje roke. V 8. minuti so namreč vodili že s štirimi goli prednosti (1:5). A domači so vztrajali in do 15. minute zaostanek znižali le še na gol zaostanka (6:7) in tako gostujočega stratega Aleja Kukavico  prisilili v prvo minuto odmora. Krčani so se zbrali in v naslednjih 9. minutah po delnem izidu 3:8 povedli s šestimi zadetki prednosti (9:15).  Domači so do odmora zaostanek znižali za gol, a prednost gostov je bila še vedno lepih pet golov (11:16). Krčani pa so v prvih 10. minutah drugega polčasa naredili odločilno razliko. Do 40. minute so povedli za deset golov (14:24) in tako že razrešili dvome o zmagovalcu. Črnomeljčani so skušali omiliti zaostanek, a jim tudi to ni uspelo. So pa zato gostje prednost še povišali. Čeprav se je zdelo da bi lahko gostitelji doživeli pravi polom, saj so 42. minuti zaostajali za trinajst golov (15:28) pa se do konca razlika ni spremenila. Gostje so slavili z rezultatom 27:40.

ŠRD ŠKOFLJICA PEKARAN PEČJAK : RD BUTAN PLIN IZOLA  32:28 (15:12)
Regner 9, Kljun 6; Poberaj 6, Jurič 5

Škofljica je na prvih dveh tekmah sezona zabeležila eno zmago in en remi, medtem ko so Izolani dvakrat slavili. Po izenačenih uvodnih minutah so se v 12. minuti kot prvi na štiri gole prednosti (9:5) odlepili domači. Z minuto odmora je tako reagiral gostujoči trener Luka Volk. Primorci so zaostanek znižali na na dva gola (9:7), a so si domači hitro nazaj priigrali pet golov prednosti (14:9). Do polčasa so Izolani znova uspeli zaostanek nekoliko znižati in tako se je prvih 30. minut končalo z rezultatom 15:12. Gostje pa so na začetku drugega polčasa rezultat ekspresno izenačili na 15:15. A tega jim ni uspelo kronati s tem, da bi morda naredili razliko in ušli igralcem Škofljice. Zato pa so razliko naredili domači in imeli v 40. minuti na svojem računu ponovno štiri gole prednosti (21:17). Precej zanimivo tekmo pa smo spremljali vse do konca. Domači so vodili tudi že s šestimi zadetki prednosti (25:19), a so gostje zaostanek uspelo prepoloviti (28:25) in zdelo se je, da bi lahko imeli zanimiv zaključek. Gostitelji pa so ostali zbrani in na koncu slavili z rezultatom 32:28.

FOTO: MRK Krka

Komentarji