Slovenjgradčani do prve letošnje zmage na domačem igrišču

V Športni dvorani Slovenj Gradec je gostovala ekipa RK Maribor Branik. Slovenjgradčani še lovijo prvo domačo zmago po tem, ko so bili v prvem krogu od njih boljši rokometaši Dobove. Prvo tekmo sezone so izgubili tudi Mariborčani. A obe ekipi sta že v drugem krogu prišli do prvih zmag. Igralci Slovenj Gradca so bili boljši od SVIŠa, rokometaši Maribora pa so bili na domačih tleh prepričljivo boljši od Ljubljane.


Tekmo so bolje odprli domačini, ki so ob koncu 7. minute povedli s tremi zadetki prednosti (4:1). Nato pa se je začel lov Mariborčanov. A Slovenjgradčani so bili pred domačimi gledalci trd oreh. V 15. minuti se je gostom uspelo približati le na en gol zaostanka (7:6), a Korošci so se po nekaj mirnih minutah vrnili in se znova oddaljili na tri gole (10:7). Do zaključka prvega polčasa se ni zgodilo nič več pretresljivega. Ekipi sta tako tudi na odmora odšli s tremi goli razlike. Ta je bila tako kot celoten prvi polčas v prid domače ekipe (14:11).

V 34. minuti so domačini prednost povečali na štiri gole 15:11. Potem pa smo spremljali igro lovljenja in bežanja. Mariborčanom se je uspelo približati na dva gola (15:13), Slovenjgradčani pa so nato znova ušli na štiri zadetke (18:14). Domači pa so prvič s petimi zadetki (23:18) prednosti povedli v 48. minuti po zadetku Nina Komarja. Le dve minuti kasneje se je prednost povišala še za dodatek gol (25:19). Tako je moral pred zadnjimi 10. minutami z minuto odmora reagirat trener gostov Luka Žvižej. A gostov to ni prebudilo. Korošci so tekmo tako le mirno pripeljali do konca in na koncu zanesljivo slavili s sedmimi goli prednosti (29:22).

Pri Korošcih je bil s 7 zadetki najučinkovitejši Vid Levc, pri Mariborčanih pa sta bila s 5 goli najbolj razpoložena Tadej Sok in Aleksa Veselinović.

SLOVENJ GRADEC 2011 : MARIBOR BRANIK  29:22 (14:11)
Levc 7, Štumpfl, Golčar in Komar po 4; Sok in Veselinović po 5

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Aljaž Sešel / RK Slovenj Gradec

Komentarji