Ribničani do zanesljive zmage nad Ormožem

V sklopu 3. kroga so Ribničani na domačem terenu gostili Jeruzalem iz Ormoža in prišli do zanesljive zmage z rezultatom 34-27. Ribničani so se pridružili Slovanu, Trimu in Celju na vrhu prvenstvene lestvice in tako odlično krenili v sezono.


Tekmo so bolje odprli Ribničani, ki so hitro prišli do otipljive prednosti in povedli z 6-2. Zdelo se je, da Ormož nima odgovora na hitro igro domačih. Nato so se malce zbrali tudi gostje, zaigrali precej bolje in preko Tilna Kosija prišli do znižanja rezultata na 8-6. Dobra serija Ormožanov domačih ni zmedla, spet so prestavili v prestavo višje in prišli do vodstva z 15-10, po zadetku Brina Cimermana. Prvi polčas se je končal z rezultatom 17-13 v korist Ribnice, zadnji zadetek v prvem polčasu pa je za goste dosegel Martin Hebar.

Drugi del se je začel podobno kot prvi, razpoloženi v napadu so bili domačini. V 40. minuti so domači po zadetku Ilije Bogdanovića povedli z 23-16. Nato se je z obrambo izkazal še Sandro Meštrić, v naslednjem napadu pa je zadel Uroš Miličević in zdelo se je, da je tekma odločena. V 49. minuti so domači vodili že z 10 zadetki razlike(29-19), v obrambi pa sta bila nepozorna Pucelj in Miličević, ki sta prejela 2-minutno izključitev. Ormožanom je do konca tekme uspelo poraz nekoliko omiliti, Ribničani so slavili z rezultatom 34-27.

Pri Ribnici sta po 7 zadetkov dosegla Uroš Miličević in Jan Pucelj, pri gostih je 7-krat zadel Martin Hebar, 5 pa jih je dodal Tilen Kosi. Ribnica ima po 3 krogih vseh 6 točk, Ormož pa je zaenkrat še brez točke.

FOTO: RD Riko Ribnica

Komentarji