Velenjčani jezo po uvodnih porazih stresli nad Dobovo

V velenjski Rdeči dvorani sta si ob 18. uri nasproti stala RK Gorenje Velenje in RK Dobova. Rokometaši Gorenje so v tekmo vstopili v vlogi ranjenih levov, saj so izgubili na uvodnih dveh obračunih v državno prvenstvo. Na drugi strani je Dobova na prvi tekmi z golom razlike premagala Slovenj Gradec, nato pa pričakovano izgubila proti Trimu. Aktualni državni prvaki tokrat nasprotniku niso dopustili priložnosti za presenečenje, saj so Dobovčane porazili z visokih


Rokometaši Gorenje so že v samem začetku nastopili izredno agresivno in hitro prišli do visokega vodstva. Že po desetih minutah igre so pobegnili na 5 golov prednosti (8-3). V nadaljevanju srečanja so se Dobovčani z goli Nika Rantaha, Mateja Kučiča in Jana Mladkoviča nekoliko približali (9-6), a so nato domači z novo serijo zadetkov pobegnili na 14-6. Serijo Velenja je s sedmim zadetkom Dobove v 25. minuti prekinil Rudolf Zvonimir Šafranko. Do izteka prvega polčasa so gostitelji še naprej polnili mrežo Dobove, ki je težko prihajala do zadetkov. Rezultat polčasa je s sedemmetrovke postavil Matic Verdinek (19-8) in tekma je bila praktično odločena že po prvi polovici srečanja.

V drugem polčasu so državni prvaki odigrali rutinirano. Gostje niso nikoli zaostajali za manj kot 10 golov, v končnici srečanja pa so rokometaši Gorenja Velenja z zadetkom Ibrahima Haseljića ušli že na +15 (33-18). Končni izid (35-21) je v zadnji minuti postavil Matija Kozolić in s tem zgolj za ščepec omilil visok poraz Dobove. Njihovo mrežo sta skozi srečanje najbolj napolnila Kenan Pajt in Matic Verdinek (oba s po 7 zadetki), za Dobovo so po štiri zadetke dosegli Rantah, Kozolić in Šafranko.

Foto: RK Gorenje Velenje/Jan Gregorc

Komentarji