Krimovke po napeti tekmi do zmage v Turčiji

Krimovke so v okviru 3. kroga lige prvakinj gostovale pri Kastamonoju in prišle do tesne zmage, ki so si jo priborile v zadnjih minutah tekme. To so po 3. krogih prve točke za varovanke Uroša Bregarja, igralke Kastamonuja pa ostajajo pri ničli.


Tekmo je z zadetkom odprla ena izmed najboljših igralk na poziciji desnega krila Jovanka Radičević. Krimovke so hitro odreagirale in povedle z 3-1 po zadetkih Stankove, Lekićeve in Maje Svetik. Nato so odgovorile domačinke, razpoloženi pa sta bili predvsem Majda Mehmedović in Nina Zulić in prišle so do prednosti s 5-4. Krimovk to ni zmotilo, prestavile so v prestavo višje in prvi polčas dobile z rezultatom 12-9, izid polčasa pa je postavila Alja Varagić. V začetku drugega polčasa so Krimovke končale, kot so tudi začele prvi polčas in hitro prišle do vodstva z 17-13 po zadetku Tjaše Stanko. A domačinke se niso predajale, zaigrale so bolje, Krimovke pa so malce padle v obrambi. Po zadetku Kovarove so se približale na vsega gol zaostanka in Krimovke so hitro zapravile prednost 4 zadetkov.

Nato so se spet oddaljile na 3 zadetke prednosti, potem pa je v igro spet vstopila nekdanja Krimovka Nina Zulić in povzročala Krimu precej težav. Krimovo igro so v naslednjih minutah držale reprezentantke Srbije Dragana Cvijić, Katarina Krpež in Andrea Lekić. Domačinke se niso dale in Krimu dihale za ovratnik. V 55. minuti so domačinke preko Majde Mehmedović prišle do izenačenja in obetale so se nam napete minute. Tjaša Stanko je v naslednjem napadu priborila strel s sedmih metrov, ki ga je izkoristila Katarina Krpež-Šlezak. To je bil zanjo že 9 zadetek. Vajeti igre Krima je v zadnjih minutah prevzela predvsem Tjaša Stanko, ki je v 28. minuti dosegla zadetek za 23-22 v korist Krima. Jovana Risović je v naslednjem napadu obranila “zicer” in Krimovke so imele napad za zmago. Tega je izkoristila Dragana Cvijić in Krimovke so se veselile prvih točk v ligi prvakinj. Krimovke so slavile z rezultatom 24-23.

FOTO: RK Krim

Komentarji