Krka do zmage v Škofji Loki

V športni dvorani Poden smo spremljali dvoboj sredine lestvice. Rokometaši Loke so gostili ekipo Novomeške Krke. Ločani so na zadnji tekmi osvojili izjemno pomembno točko proti Ribnici, Krkaši pa so izgubili proti Dobovi. Pričakovali smo izjemno izenačeno tekmo, saj tudi na lestvici ekipi ločuje zgolj ena točka.


Dinamična tekma že od samega začetka. Domačini so hitro povedli z 2:0, a so gostje ekspresno rezultat izenačili na 2:2. Stvar se je nedolgo zatem ponovila, ko so Ločani povedli s 4:2, Krkaši pa priključili na 4:4. V 12. minuti pa so gostje po zadetku Jana Bevca prvič na tekmi povedli (4:5). Čeprav so bili gostitelji blizu so tekmo vodili gostje. Po zadetku Jake Jakšeta so Novomeščani prišli do treh zadetkov prednosti (6:9). Gostje so prednost treh zadetkov držali do zadnjih minut prvega polčasa, nato pa so se domačini prek Aljaža Jesenka približali le na gol zaostanka. Na polčas so gostje odšli s prednostjo dveh zadetkov in sicer z rezultatom 13:15.

V začetku drugega dela igre so rokometaši Loke še držali priključek z gosti nato pa so rokometaši Krke počasi začeli oddaljevati. Po zadetku Jana Gorela so prišli na štiri zadetke prednosti (17:21) in s tem prisili domačega trenerja Roberta Beguša v minuto odmora. A tudi po minuti odmora ni šlo domačinom nič bolje, saj so gostje prednost po zadetku Jake Jakšeta povečali še za en gol (17:22). Po nekaj slabših minutah domačinov pa so vendarle prišle tudi boljše in s tem so se gostje po zadetku Alena Šibanca ponovno približali na le zadetek zaostanka (24:25). Rokometašev Krke to ni zmedlo in so z delnim izidom 2:4 do zaključka tekme vendarle slavili z rezultatom 26:29. Pri Loki je bil z 7 goli strelsko najbolj razpoložen Lenart Klemenčič, pri Krki pa sta po 8 golov dosegla Andraž Kete in Jaka Jakše.

Loka bo novo zmago lovili na gostovanju v Velenju katere so letos že premagali na samem začetku sezone, Krka pa bo pred domačimi gledalci gostila ekipo Ribnice.

URBANSCAPE LOKA : KRKA 26:29 (13:15)
Klemenčič 7, Jesenko 5; Kete in Jakše po 8

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRK Krka

Komentarji