Gorenje po zaslugi odličnega drugega polčasa z lepo prednostjo v Skopje

Ekipa RK Gorenja Velenja je nocoj odigrala prvi obračun s skopskim Metalurgom, v slopu 3. kroga kvalifikacij za Pokal EHF. Velenjčani so v domači Rdeči dvorani prvo tekmo dobili s 24-19.


Makedonci so tekmo otvorili nekoliko podjetneje. Velenjčani so skozi celoten prvi polčas lovil rezultat, a vztrajnost se jim je izplačala. Zaostajali so že za 3 gole, vendar so z zadnjima dvema zadetkoma znižali zgolj na 10-11, kar je bil tudi izzid polčasa. Z štirimi zadetki je bil razigran predvsem Aleks Kavčič, ki je Gorenje držal v igri. Pri Metalurgu je 3 zadetke prispeval Martin Serafimov.

Rokometaši Gorenja so predstavo v drugem polčasu dvignili na višji nivo. Kmalu so prišli šele do svojega prvega vodstva na tekmi (13-12), kar jim je očitno dalo krila. Postalo je jasno, da Slovenci z Makedonci lahko igrajo, njihovo premagljivost je poudarjal že domači trener Zoran Jovičić. Sledil je odločilni delni izid na tekmi, ko so Velenjčani dosegli kar pet zaporednih golov in ušli na 19-13. Še naprej je bil razpoložen Kavčič, z zadetki pa sta ga dopolnila tudi Matic Verdinek (6) in Vlado Matanović (5).

Gorenje je prednost uspešno držalo do konca tekme (24-19). Povratni obračun v Skopju tako pričakujejo s petimi zadetki prednosti.

Povratna tekma bo prihodnjo nedeljo ob 18. uri.

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji