Ribnica v zaključku strla žilave Ormožane

Rokometaši Ribnice so pred domačimi navijači pričakali ekipo Ormoža. Po manjšem spodrsljaju in le osvojeni točki v prejšnjem krogu proti Loki so bili domači rokometaši odločni, da se vrnejo na zmagovalna pota. Prav tako pa bodo rezultatsko krivuljo hoteli dvigniti Ormožani, ki so zadnje tri tekme izgubili, a jih v Ribnici zagotovo čaka izjemno težka naloga.


Tekmo so bolje odprli gostje, ki so si hitro priigrali dva gola prednosti (0:2). Domačini so za trenutek ujeli priključek nato pa so Ormožani svojo prednost iz začetka tekme še podvojili in po zadetku Roka Žurana vodili že s štirimi zadetki prednosti (3:7). Ribničani so se ponovno približali, motivirani gostje še niso dovolili, da bi gostitelji prevzeli nadzor nad tekmo in tokrat ušli na tri zadetke prednosti (7:10), ko je bil dvakrat zapored uspešen Bojan Čudič. Čeprav je prednost rokometašev Ormoža znova zrasla na štiri gole (8:12) so Ribničani vseeno zaostanek do polčasa uspeli zmanjšati. Gostje so tako na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (11:14).

V začetku drugega polčasa smo spremljali zelo izenačeno. V 39. minuti pa so se domačini po zadetku Žana Žagarja približali na le gol zaostanka (20:21). Sicer se jim povsem ni uspelo približati, a so Ormožane držali na razliki enega oziroma dveh zadetkov. V 49. minuti pa so Ribničani vendarle prišli do izenačenja. Risto Vujačić je namreč rezultat izenačil na 24:24. V 50. minuti pa so gostitelj po zadetku Gašperja Horvata sploh prvič na tekmi povedli (25:24). Ko se je zdelo, da bodo rokometaši Ribnice potem, ko so prišli do treh golov prednosti (28:25), tekmo mirno pripeljali do konca so se tokrat le na gol zaostanka približali Ormožani. S tem so v minuto odmora prisilili domačega trenerja Damjana Škaperja. Na koncu so igralci Ribnice vseeno tekmo pripeljali tekmo sebi v prid in težje od pričakovanj osvojili novi dve točki. Končni rezultat 32:29 je postavil David Kovačič. Pri Ribničanih sta bila z 6 zadetki najučinkovitejša Gašper Horvat in David Kovačič, pri Ormožanih pa je z 10 goli blestel Bojan Čudič.

Ribničani v naslednjem krogu odhajajo na gostovanje h Krki v Novo mesto, medtem ko, bodo Ormožani pred domačimi navijači gostili ekipo Slovenj Gradca.

RIKO RIBNICA : JERUZALEM ORMOŽ 32:29 (11:14)
Horvat in Kovačič 6; Čudič 10, Žuran 7

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RD RIKO Ribnica

Komentarji