Krka nadaljuje zmagoviti niz, Dol in Rudar do druge zmage v sezoni

V 1.B ligi lestvica počasi dobiva pravo podobo. Rokometaši MRK Krka se po slabšem uvodu v sezono pobirajo in so proti RD Alples Železniki zabeležili že četrto zaporedno zmago. Dolani so po zmagi v prvem krogu sinoči proti RK Grosuplje zabeležili še drugo zmago. Drugo zmago v sezoni pa so zabeležili tudi igralci RD Rudar, ki so v domači dvorani premagali ekipo RK Črnomelj.


MRK KRKA : RD ALPLES ŽELEZNIKI  37:22 (20:12)
Knavs 10, Kukman in Avsec po 6; Tušek 5, Pokorn, Arman in Maček po 3

Prva del prvega polčasa smo spremljali zelo izenačen obračun nato pa so vajeti igre v svoje roke prevzeli domačini. V zadnjih 10. minutah so namreč po delnem izidu 9:4 naredili razliko in na odmor odšli s prednostjo osmih golov (20:12). Po dobrih 8. minutah drugega dela igre je bila prednost Novomeščanov prvič dvomestna (24:14). Prednost so nato iz minute v minuto le še povečevali. Tako je bila prednost Krkašev v 43. minuti že petnajst golov (29:14). Tekma je bila odločena že pred samim koncem. Edino vprašanje je bilo le še kakšna bo končna razlika. Večjih pretresov do konca srečanja nismo videli. Tudi na koncu je bila razlika med ekipama petnajst zadetkov. Končni rezultat je bil 37:22.

RK DOL TKI HRASTNIK : RK GROSUPLJE  33:26 (15:13)
Simončič 10, Zupanc 8; Jakše 7, Plut 5

Po izenačenem uvodu in igri gol za gol, so do polovice prvega polčasa gostje povedli s tremi goli prednosti (4:7). A domačih ni preveč zmedlo in so se hitro vrnili v igro in v 17. minuti rezultat znižali le še na en gol zaostanka (6:7). Nekaj minut kasneje so domači rezultat tudi izenačili  (9:9). Ob zaključku prvega polčasa pa so domači znova povedli in na odmor odšli s prednostjo dveh golov (15:13). Hitro na začetku drugega polčasa so Dolani po delnem izidu 5:0 povedli s sedmimi zadetki prednosti (20:13). Gostom nikoli v drugem polčasu ni resneje uspelo ogroziti vodstva domačih, čeprav so se nekajkrat približali na pet golov zaostanka, pa jim kaj več od teg ni uspelo. Domači so se na koncu veselili zmage zmage z rezultatom 33:26.

RD RUDAR : RK ČRNOMELJ  28:27 (16:12)
Strehar 11, Urdih 5; Medic 8, Jovanović 7

Domači so odlično odprli tekmo in v 5. minuti vodili že s štirimi goli prednosti (5:1). Tudi v nadaljevanju gostom ni steklo v napadu. V 20. minutah so namreč dosegli le pet zadetkov. V tem času so domači naredili razliko in povedli s sedmimi zadetki prednosti (12:5). V nadaljevanju se je odprlo tudi igralcem Črnomlja in tako in so zaostanek znižali le še na tri gole (14:11). Na odmor pa sta ekipi odšli ob razliki štirih golov (16:12). V drugi polčas so bolje vstopili gostje, se hitro približali le še na gol zaostanka (17:16) in tako poskrbeli za razburljivo nadaljevanje tekme. Do 49. minute, ko so domačini ponovno povedli s tremi goli prednosti (24:21), smo spremljali igro gol za gol. Gostje pa so znova približali na gol zaostanka, a jim do konca tekma rezultata ni uspelo spreobrniti. Tekma se je končala z rezultatom 28:27 v prid domače ekipe.

FOTO: Gašper Simonič / MRK KRKA

Komentarji