Krka povečala prednost pred Loko

Rokometaši Krke so na domačem terenu premagali goste iz Škofje Loka (28-26).


V prvem polčasu med moštvoma ni bilo velike razlike. Novomeščani so sicer hitro pobegnili na 4-1, a vodstva niso zadržali prav dolgo. Rokometaši Loke so vrnili s kar štirimi zaporednimi zadetki in sami prišli do vodstva (4-5). Že v naslednjem napadu je Andraž Kete iz sedemmetrovke izenačil na 5-5. Od tega trenutka dalje je obe moštvi ločilo zelo malo. Kete je v 24. minuti sicer zadel za 11-9, Krki omenjene prednosti ni uspelo nadgraditi. Še več, do konca polčasa je Loka zrežirala mini preobrat in povedla z 12-13.

Podobno izenačena predstava se je nadaljevala tudi v drugem delu srečanja. V 41. minuti je Krka prvič v drugem polčasu povedla z več kot zadetkom prednosti (19-17). Izkazalo se je, da je je bil to eden izmed ključnih momentov tekme. Loka je morala namreč loviti rezultat, domači pa so tudi v končnico vstopili z dvema goloma prednosti. V 54. minuti so rokometaši Loke povečali pritisk, saj so iz sedemmetrovke Andreja Dolenca znižali na 26-25, a so se Novomeščani znova pobegnili z golom Domna Hvastije.

Na koncu je Škofjeločanom zmanjkalo časa in domači so vpisali z zmago z 28-26, ter na lestvici povečali prednost pred Loko.

Foto: MRK Krka

Komentarji