Napeta končnica v Bonifiki pripadla Trimu

Rokometaši Trima so v koprski Areni Bonifika vpisali novo zmago. Po veliki zmagi nad Gorenjem, je to že tretja zaporedna zmaga Trima, Koper pa je klonil po zmagi proti Slovenj Gradcu.


V Kopru smo spremljali pravi triler izenačen do zadnjih sekund. Tekma je bila polna preobratov že od prvih minut. Najprej so Primorci povedli s 3-1, nato pa so gostje iz Trebnja zrežirali preobrat na 3-4. Polčas se je nadaljeval izenačeno, res pa so bili gostje tisti, ki si narekovali tempo in vodili, medtek ko so jih domači lovili. Koprčani so v zadnji minuti vzeli minuto odmora, saj so želili zadržati izenačen izid (12-12), a so rokometaši Trima vseeni povedli z zadetkom Marka Kotarja in na odmor odšli s prednostjo.

V drugi polčas so nekoliko bolje krenili Trebnjčani in že po dveh minutah pobegnili na 12-15. Razigral se je tudi Gal Cirar, ki je bil s šestimi goli prvi strelec Trima, z goloma v 37. in 39. minuti pa je goste popeljal na vodstvo s 15-19. Gostitelje je čakalo težko delo, če so želeli priti do povratka. Nekajkrat so se približali, a jim do izenačenja ni uspelo priti, v 51. minuti pa je Grega Krečič izid vendarle poravnal na 23. Nato je v Bonifiki potekala infarktna končnica, srečanje pa je bilo zaključeno šele v zadnji minuti. Krečič je bil tisti, ki je izid znova izenačil na 27-27, nato pa je Uroš Udovič dosegel zmagoviti zadetek (27-28). Tilen Sokolič je imel še priložnost za izenačenje, a je strel zgrešil.

Trimo tako z zmago drži stik s najboljšimi moštvi, Koper pa je zaostal za Krko.

Foto: RK Trimo Trebnje

Komentarji