Krka pred polnimi tribunami med najboljšo osmerico v EHF Evropskem pokalu

Rokometaši Krke so z odliko opravili svojo nalogo v osmini finala evropskega pokala. Izbranci trenerja Mirka Skoka so že na prvi tekmi pred tednom dni v Tuzli premagali ekipo RK Sloboda z 19:15, na današnji povratni tekmi v dvorani Marof, kjer prostega sedeža ni bilo več moč najti, pa zmagali z 29:26 (14:11).


Temelje za napredovanje med osem v tretjem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini so postavili že pred tednom dni, ko so v Tuzli zmagali za štiri gole, četrtfinalno vozovnico pa so potrdili na današnjem povratnem dvoboju pred svojimi gledalci, ki so novomeški rokometni hram zapolnili do zadnjega kotička. Krkaši so od prve do zadnje minute nadzorovali tekmece iz BiH. V prvi polovici tekme so si dvakrat priigrali šest golov prednosti (10:4 in 12:6). V nadaljevanju je bilo tudi nekaj padcev v njihovi igri, četrtfinalnega napredovanja pa nikoli niso postavili pod vprašaj.

V novomeški ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Marko Majstorović z devetimi in Luka Muhič s šestimi goli.

Žreb četrtfinalnih parov bo v torek, 20. februarja opoldne na sedežu EHF na Dunaju.

Mirko Skoko, trener MRK Krka:
“Zmago sem pričakoval, čeprav je ekipa iz Tuzle res dobra in kakovostna ekipa. V tekmo smo šli brez podcenjevanja in mislim, da smo mi v tem trenutku boljša ekipa, kar smo pokazali tudi na igrišču. Najbolj od vsega sem vesel tega, da je bila dvorana Marof napolnjena do zadnjega kotička in upam, da takšno vzdušje ne bo zadnjič, ampak se bodo navijači vračali na vsako našo tekmo. Časa za slavje ne bo veliko, saj nas že v sredo čaka tekma slovenske lige. S fanti se bomo malo poveselili in nazdravili, jutri je nov dan in priprave na sredino tekmo.”

Komentarji