Krka v zaključku zdržala nalete Krčanov in prišla do prve zmage po povratku med elito

V Novem mestu smo spremljali obračun ekip, ki sta se še lani borili v 1.B ligi, Krka je v dvorani Marof gostila ekipo Krškega. V lanski sezoni so prvi medsebojni obračun z rezultatom 27:23 dobili Krčani, na drugem pa so bili po zimskem premoru z 24:23 boljši Krkaši. A lansko sezona je že preteklost in obe ekipi letos čaka srdit boj za obstanek med slovensko rokometno elito. Tako smo si vseeno lahko nadejali izenačenega obračuna.


In prav tako tekmo smo tudi dobili. Ekipi sta že od začetki prikazali trd rokomet. Videli smo veliko zamenjav v vodstvu. Po uvodnem vodstvu gostov (0:1) so domači hitro rezultat spreobrnili sebi v prid in v 6. minuti povedli z dvema zadetkoma prednosti (4:2). A Krčani so po odgovorili in po delnem izidu 0:4 na polovici prvega dela igre povedli s 4:6. Gostitelji so v 18. minuti izenačili na 7:7. V nadaljevanju obračuna smo spremljali nekaj minut igre gol za gol v 22. minuti pa so ponovno v prednost prišli Krkaši (10:9). Zanimivo je po minuti odmora segel domači strateg Mirko Skoko. A to se je izkazalo za več kot odlično potezo, saj so njegovi varovanci po minuti odmora zaigrali kot prerojeni in v 28. minuti povedli s petimi goli naskoka (15:10). Do konca prvih 30. minut sta obe ekipi dosegli še po en zadetek in tako na odmor odšli ob razliki petih golov (16:11).

Domači so z dobro igro nadaljevali tudi v drugem polčasu in v 34. minuti povedli s sedmimi zadetki prednosti (19:12). V 42. minuti so prednost povišali še za dodaten gol (21:13) in tako so imeli tekmo praktično že v svojih rokah, le še mirno so jo morali pripeljati do konca. A seveda tekma ni končna do zadnjega sodnikovega žvižga. V 44. minuti je bil pri domačih zaradi treh dvominutnih kazni izključen Vojislav Vukić, eden izmed stebrov obrambe. To so začeli izkoriščati gostje in se v 50. minuti približali na pet golov zaostanka (23:18). Razumljivo je moral po minuti odmora seči domači trener, Mirko Skoko. S tem mu je za nekaj trenutkov uspelo zaustaviti nalet Krčanov. A gostje so 5. minut do konca srečanja zaostanek znižali na štiri gole (25:21) in tako ohranjali nekaj upov, da v Novem mestu pridejo vsaj do točke. A rokometaši Krškega so pri lovljenju rezultata enostavno porabili preveč moči. TO se je v zaključku poznalo predvsem pri igri v obrambi kjer ni bilo več prave energije. Igralci Krke so se tako veselili prve zmage v letošnji sezoni. Tekma se je končala z rezultatom 29:23.

Pri domačih je bil s 7 zadetki najučinkovitejši Uroš Knavs, pri gostih pa je bil z golom manj najnatančnejši Patrik Glaser. V domačem taboru lahko izpostavimo tudi vratarja Jureta Blaževiča, ki se ja zaustavil pri izjemnih 14 obrambah.

KRKA : KRŠKO  29:23 (16:11)
Knavs 7, Majstorović 5; Glaser 6, Sintič 4

Standings provided by SofaScore

FOTO: Gašper Simonič / MRK Krka

Komentarji