Ribnica v drugem polčasu do zmage v Ljubljani

V dvorani na Kodeljevem je ekipa Slovana pričakala zasedbo Ribnice. ekipa sta se slab mesec nazaj v finalu Šilčevega memoriala. Takrat so se zmage razveselili rokometaši Slovana. Zagotovo so imeli Ribničani željo po maščevanju, kar nas je navdajalo z optimizmom, da bomo spremljali izenačen obračun.


Domači so kar hitro prevzeli vajeti igre v svoje roke in v 5. minuti povedli s 4:2. Le nekaj minut kasneje pa so Slovanovci prednost povišali na tri gole (6:3). Nato pa je steklo tudi Ribničanom, ki so v 15. minuti rezultat izenačili na 9:9. A gostitelji je to le podžgalo. Znova so prestavili prestavo višje in v 21. minuti povedli s štirimi goli prednosti (15:11). Gostje so lovili priključek, a domačim vratar Rok Selakovič jim tega ni dovolil. Njegovi soigralci so izkoristili izjemne obrambe in 2.minuti do konca prvega dela igre vodili s šestimi zadetki prednosti (19:13). Ribničani pa so se v zadnjih dveh minutah z neverjetno igro in delnim izidom 0:5 do konca prvega polčasa približali le še na gol zaostanka (19:18).

Gostje so z tempo iz konca prvega polčasa začeli tudi drugega. V 35. minuti so so namreč povedli z 20:22. Po nekaj minutah igre gol za gol so domači v 41. minuti rezultat izenačili na 26:26. A sledil je nov nalet Ribnice, ki si je po delnem izidu 0:4 priigrala prednost štirih zadetkov (26:30). Na koncu se je to izkazalo za odločilno prednost. Gostitelji so se v zaključku na vse pretege trudili rezultat izenačiti. A Ribničani tega niso dopustili. Posledično je igralcem Slovana zmanjkalo moči in tako se se druge zmage v sezoni razveselili gostje. Tekma se je končala z rezultatom 31:35.

Pri domačih je bil z 10 zadetki daleč najboljši strelec ekipe Aleksa Tufegdžić, pri gostih pa je bil s 6 goli najuspešnejši Uroš Miličevič.

LL GROSIST SLOVAN : RIKO RIBNICA  31:35 (19:18)
Tufegdžić 10, Sankovič, Jakše in Ranisavljević po 4; Miličevič 6, Laljek in Ljevar po 5

Standings provided by SofaScore

FOTO: Lin Gombač / RD LL Grosist Slovan

Komentarji