Trebnje brez večjih težav do zmage nad Loko

V dvorani OŠ Trebnje je tamkajšnji Trimo gostil zasedbo Loke. Kljub temu, da sta obe ekipi v letošnjo sezono vstopili z dvema zmagama pa so za favorite na obračunu veljali Trebanjce. Za domačo ekipo je bil to tudi prav poseben večer, saj so ob polčasu upokojil dres legende kluba Alojza Radlja. 


Po uvodnem vodstvu Loke z 1:2 pa so nato na sceno stopili domači rokometaši. Po delnem izidu 6:1 so v 13. minuti namreč povedli s štirimi zadetki prednosti (7:3). Najbolj v oči bode 8. minutni strelski poste gostov, ki je trajal vse od 6. pa do 14. minute. V tem času so si domači priigrali tako lepo prednost. Ekipi sta v nadaljevanju sicer igrali izjemno izenačen rokomet, saj Škofjeločani niso dopustili, da bi se Trebanjci še dodatno odlepili. V 25. minuti so gostje po uspešno izvedeni sedemmetrovki Matevža Jesenka prišli le še na dva gola zaostanka (13:11). A v zaključku prvega dela igre je sledil nov nalet domačih, ki so si do konca prvega polčasa priigrali prednosti petih zadetkov (16:11).

Domači so silovito vstopili v drugi polčas in v 39. minuti povedli z osmimi goli prednosti (21:13). Trebanjci so imeli tekmo v drugem polčasu vse skozi pod nadzorom. Ločani so se približali na šest golov (24:18), a domačih resneje niso uspeli ogroziti. Rokometaši Trima so brez večjih težav tekmo pripeljali do konca in se na koncu veselili zaslužene zmage z rezultatom 30:25. Tako Trebanjci po treh krogih (še tretja precej suverena zmaga ) še vedno ostajajo neporaženi.

Pri domačih je bil s 7 goli najučinkovitejši Mihajlo Radojković, pri gostih je bil prav tako s 7 zadetki najnatančnejši Matevž Jesenko.

TRIMO TREBNJE : URBANSCAPE LOKA  30:25 (16:11)
Radojković 7, Glavaš 6; Jesenko M. 7, Mali 5

Standings provided by SofaScore

FOTO: Gašper Ogrinc / RK Trimo Trebnje

Komentarji