Krka z remijem ohranila prednost s prve tekme

V velenjski Rdeči dvorani sta se na povratni tekmi četrtfinala modre skupine pomerili ekipi Velenja in Krke. Novomeščanke so prednost petih zadetkov iz prve tekme zanesljivo ohranile in se tokrat zadovoljile z remijem.


ŽRK Velenje : ŽRK Krka Novo Mesto 22:22 (11:12)
Oder in Ferenc 7; Barukčić 7, Smonkar 5

Krka je do svojega prvega vodstva na srečanju prišla v 5. minuti (2:3). Razpoloženi Nika Oder in Nastja Ferenc sta nato velenjsko moštvo popeljali do vodstva z dvema goloma, potem, ko gostujoče rokometašice 5 minut niso uspele doseči zadetka (7:5). Sledilo je nekaj dobrih obramb Karin Kuralt, ki se je na koncu ustavila pri 10 obrambah, v napadu pa je bila nevarna Ivona Barukčić. Krka je tako znova povedla in na odmor odšla z minimalno prednostjo (11:12).

Tudi začetek drugega polčasa je bil izredno izenačen, ko se nobena od ekip ni uspela odlepiti nasprotnicam. Vendarle je to uspelo Novomeščankam, ki so 15 minut pred koncem srečanja ušle na pet golov prednosti (15:20). S petimi zadetki zaostanka s prve tekme so tako Velenjčanke morale nadoknaditi kar 10 golov, kar pa je bila skoraj, da misija nemogoče.

Krka je že jurišala proti novi zmagi, a so se v zaključku tekme varovanke Gašperja Kovača morda nekoliko preveč sprostile. Prednost petih golov so tako v zadnjih 4 minutah zapravile, domačinke pa so v zadnji minuti poravnale izid. Za izenačenje je poskrbela Ana Jeras, zadnji napad Krke pa je nato še odbila vratarka Ljiljana Simić, ki je bila z 8 obrambami kar 40 % uspešna. Končni izid je znašal 22:22.

Komentarji