Slovenjgradčani v končnici do zmage proti Kopru

Po reprezentančnem premoru so rokometaši Slovenj Gradca v 18. krogu NLB lige pričakali goste iz Kopra. Zelo izenačen in napet obračun je po 60. minutah kvalitetnega rokometa z rezultatom 26-22 pripadel domačinom.


Na obračunu smo na prvi zadetek morali čakati kar do 7. minute, ko so gostje iz Kopra vendarle uspeli premagati domačega vratarja. Ekipi sta si nato izmenjevali zadetek za zadetek in do 13. minute prišli do rezultata 5-5. Podobno igro smo spremljali v nadaljevanju, nato pa so domačini v 22. zbežali na tri zadetke prednosti. Minuto pred polčasom so rokometaši Slovenj Gradca svojo prednost povišali na +4, zadnji gol v prvem delu pa je končal v mreži domačinov. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 15-12.

Uvod v drugi del je pripadel gostom, ki so s tremi zaporednimi zadetki do 37. minute rezultat poravnali na 15. V nadaljevanju smo ponovno spremljali zelo izenačeno igro, kjer se nobena izmed ekip ni uspela oddaljiti na varno prednost. Moštvi sta v zadnjih deset minut tekme vstopili ob rezultatu 19-19, končnica srečanja pa je pripadla domačinom, ki so po zadnjem zvoku sirene slavili z rezultatom 26-22.

V taboru domačinov se je pod 10 zadetkov podpisal Uroš Štumpfl, v zasedbi gostov pa se je pri 6 golih ustavil Tine Poklar.

FOTO: Aljaž Sešel

Komentarji