Krimovke z dobro popotnico pred gostovanjem v romunski prestolnici

Tekma tedna je v Ligi prvakinj poskrbela za obračun med ljubljanskim Krimom in pa Rapidom iz Bukarešte. Na prvi tekmi osmine finala so se Krimovke v Stožicah po uvodnem krču uspele zbrati in tekmo spreobrniti povsem sebi v prid.


Krim Mercator Ljubljana : CS Rapid Bucuresti 29:24 (12:13)
Radičević in Stanko 8; Kanor 5, Buceschi in Fernandez 4

Ljubljančanke so dvoboj odprle nekoliko zadržano, kot, da bi na njih vplivala trema izredno pomembnega obračuna. Za svoj prvi zadetek so potrebovale 6 minut, takrat je mrežo Romunk načela Jovanka Radičević. Kljub štirim obrambam Barbare Arenhart so si gostujoče rokometašice na začetku tekme priigrale vodstvo z 1:4. Rapid je stopnjeval prednost in jo povišal na pet zadetkov (4:9).

Vendarle so Krimovke na krilih izjemne Radičević in z boljšo igro v napadu v 25. minuti prišle do izenačenja. Romunke so se znašle v 7 minut dolgem strelskem postu (10:10). Najbolj razpoložena igralka prvega dela pri gostujočem taboru je bila Francozinja Orlane Kanor, ki je nato svojo ekipo pred odmorom popeljala do minimalnega vodstva (12:13). Brazilka v vratih Krima je v prvem polčasu zbrala kar 11 obramb in bila 46 % uspešna.

Na začetku drugega dela tekme so Ljubljančanke prišle do svojega prvega vodstva (16:15). Varovanke Dragana Adžića so se precej bolje odzivale na prodore in strele francoske reprezentantke, v napadu pa je vse bolj nevarna postajala tudi Daria Dmitrieva. To je privedlo do tega, da so se rokometašice Krima v 47. minuti odlepile na štiri gole prednosti (22:18).

V zadnjih 5 minut dvoboja so domačinke vstopile z vodstvom petih zadetkov, potem, ko je v polno zadela Tjaša Stanko. Romunski voz je z uspešnimi streli iz sedmih metrov naprej vlekla Alicia Fernandez, toda kljub temu Rapid ni uspel znižati zaostanka. Krim je tako slavil z 29:24. Arenhart, ki je bila izbrana za najboljšo posameznico obračuna, je tudi v drugem polčasu postregla z izjemno predstavo in srečanje zaključila z 18 obrambami, ob tem pa bila kar uspešna 47 % uspešna.

Prednost petih golov bodo Krimovke skušale zadržati čez teden dni na povratni tekmi v romunski prestolnici in si tako priigrati preboj med najboljših osem ekip.

Foto: RK Krim Mercator

Komentarji