Rot junak tesne zmage Škofljice nad Šmartnim

V drugem kakovostnem razredu slovenskega rokometa smo spremljali obračun med ŠRD Škofljico in RD Herz Šmartno. Rokometaši iz Šmartnega so namučili Škofljico, ki se bori za sam vrh, saj so Škofeljčani do izdihljajev tekme trepetali za zmago. Na koncu so zmagali le z zadetkom prednosti, 26-25.


Da Škofljici na domačem terenu ne bo lahko so nakazal že prve minute tekme. Šmartno je namreč po zadetkih Tima Jerina, Jake Avsca in Andraža Staniča povedla z 1-3. V nadaljevanju tekme so gostitelji tudi sami povedli z dvema goloma prednosti, a v 18. minuti je Grega Močnik znova izenačil, tokrat na 8-8. Ob polčasu so gostje celo vodili z 11-13, po zaslugi Maksa Sadarja, ki je izid postavil v 30. minuti.

Tudi začetek drugega polčasa ni domači ekipi obetal nič kaj dobrega. Šmartno je v 34. minuti povedlo že s 14-18 in kazalo je na resne težave domačega moštva. Slednji so se v naslednjih 10 minutah vendarle pobrali. V 43. minuti je Juš Rot najprej znižal s strelom iz sedmih metrov (19-20), minuto kasneje pa svoje moštvo tudi popeljal do vodstva z 21-20. Priča smo bili izjemno napeti končnici srečanja. Še v 55. minuti je bil rezultat izenačen (25-25), nato pa je Rot zadel za 26-25. Nato se je na obeh straneh zvrstilo nekaj neuspešnih napadov, izid pa je do konca tekme ostal nespremenjen.

Prvi strelec Škofljice je bil Juš Rot s 6 zadetki, pri Šmartnem sta 5 zadetkov prispevala Mirche Kalajdjieski in Andraž Stanič.

Komentarji