Ptujčani v drugem polčasu nadigrali goste iz Pomurja

Ob 18.30 sta se v sklopu 2. Državne lige pomerili moštvi RK Drava Ptuj in RK Pomurje. Na koncu so slavili domači Ptujčani, ki so si priborili zmago z 39-30.


Prve minute srečanja so potekale precej izenačeno. Po zadetku Nika Zvera za 2-4 so si gostje sicer priborili manjšo prednost, a so domači izenačili v 7. minuti preko Mateja Rojhta (4-4). Nato smo nekaj časa spremljali igro gol za gol, nato pa so med 9. in 13. minuto Ptujčani ušli na +3 (10-7). Pomurcev zaostanek ni zmedel, znova se je izkazal strelsko razpoloženi Niko Zver, ki je sodeloval pri delnem izidu Pomurja 4-0. Sedaj so gostje povedli z 10-11. Rokometaši Pomurja so pobegnili že na +3, a še pred iztekom polčasa gostitelji ekspresno izenačili. Tim Kocijančič je postavil izid 18-18.

V drugem polčasu so domači rokometaši stopili na plin. Že v uvodnih štirih minutah so si priigrali prednost kar štirih zadetkov in pokazali, da bo slika v tem delu igre nekoliko drugačna. Šokirani gostje si niso opomogli od začetnega naleta Ptujčanov in prednost domače ekipe je rasla do te mere, da je bilo do 48. minute srečanje praktično odločeno. Kocijančič je namreč zvišal na +10 (33-23) in gostje do zmage več niso mogli. Zaključek tekme je bil tako le še formalnost.

Najboljša strelca Ptujčanov sta bila Domen Krasnič in Tim Kocijančič, prvi je zabil 11 zadetkov, drugi pa 8. Prvi strelec tekme je bil Niko Zver, ki je zabil kar 12 golov.

Komentarji