Loka suverena v Ivančni Gorici

Ob 19. uri sta se v Dvorani Osnovne šole Stična pomerili moštvi RK Sviš Ivančne Gorice in RD Urbanscape Loke. Škofjeločani so v gosteh prekinili niz treh zaporednih tekem brez zmage in slavili z 22-29. Loka se je tako še bolj zacementirala na sredini lestvice medtem, ko Sviš z 11 točkami še vedno varno beži mestom, ki vodijo v izpad.


Kmalu po uvodu v tekmo so iniciativo prevzeli gostje iz Škofje Loke. V 14. minuti so po zadetku Matije Nikolića povedli s 3-6. Domači so nato v preostanku prvega polčasa lovili priključek, a se na več kot dva zadetka zaostanka niso približali. Epilog tega igralnega dela je bil znova na stranki Škofjeločanov, ki s svoje vodstvo še povečali. Z dvema zadetkoma Marka Batagelja in enim Darka Cingesarja so ušli na 9-15.

V drugem polčasu so gostje nadaljevali z rutinirano predstavo. Njihova prednost ni bila nikoli ogrožena in tako se je že 10 minut pred koncem vedelo, da bo zmaga odšla v Škofjo Loko. Končni izid tekme je z golom v 60. minuti postavil Martin Bradač.

Najboljši strelec poraženih domačinov je bil Denis Zavodnik, ki je prispeval 6 zadetkov. Na drugi strani jih je Mark Batagelj za Škofjo Loko zabil kar 10 in bil z naskokom tudi najboljši strelec obračuna.

Komentarji