Krkaši suvereni v Slovenj Gradcu

Zadnja od načrtovanih tekem 6. kroga lige NLB je bila odigrana v Slovenj Gradcu, kjer je gostovala ekipa Krke. Domačini so se po zmagi na zadnji tekmi proti Loki želeli dokazati tudi pred domačimi gledalci. Rokometaši pa so po zmagi v uvodnem krogu padli v igri in se tako želeli vrniti v zmagovalni ritem.


Tekmo so povedli gostitelji, a so rokometaši Krke hitro prevzeli pobudo na terenu. Po delnem izidu 1:6 so namreč že vodili s štirimi zadetki prednosti (2:6). Domači trener Sebastjan Sovič je bil tako že v začetni fazi srečanje vzeti prvo minuto odmora. Nato nekaj trenutkov nismo videli nobenega gola, saj sta blestela oba vratarja Vladan Abramovič (Slovenj Gradec) in Žiga Urbič (Krka). Po strelskem postu so prvi mrežo zatresli gostje in po zadetku Tilna Kukmana iz sedmih metrov povedli za šest zadetkov (2:8). Slovenjgradčani tudi v nadaljevanju niso našli prave igre, kar so izkoriščali gostujoči rokometaši in svojo prednost le še povečevali. V 19. minuti je po golu Jana Irmana ta znašala že osem golov (3:11). Po vnovični minuti odmora trenerja Soviča pa so domačini le zaigrali bolje in z delnim izidom 7:1 na odmor odšli le z tremi zadetki zaostanka (10:13).

Tudi drugi del tekme so bolje odprli Krkaši. Hitro so si spet priigrali udobnejšo prednost šestih golov (12:18). Igralci Slovenj Gradca so se na vse načine trudili ujeti priključek nato pa so v 41. minuti srečanja doživeli nov udarec, ko je rdeč karton prej njihov najboljši strelec Rok Cvetko. Gostom iz Novega mesta je do še dodalo zagon in so tako na krilih izjemnega Urbiča prednost do 45. minute povečali na deset zadetkov (16:26) in tako tekmo odločiti že pred samim koncem. Gostitelj po izključitvi Cvetka niso več našli pravega ritma in Krkaši so uspešno nadzorovali potek srečanja. Domačinom je do konca poraz uspelo malenkostno ublažiti. Končni rezultat srečanja je bil 23:31. Pri domačinih sta bil z 6 goli najučinkovitejša izključeni Rok Cvetko in Aleksandar Glendža, pri gostih pa je z 10 zadetki izstopal Andraž Kete.

Rokometaši Slovenj Gradca v naslednjem krogu gostujejo v Maribora, igralci Krke pa bodo na domačem parketu gostili ekipo Trebnjega.

 

SLOVENJ GRADEC 2011 : KRKA 23:31(10:13)
Cvetko in Glendža po 6; Kete 10, Kukman in Irman po 6

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRK Krka

Komentarji