RD Izola poražena na domačem obračunu proti MRD Dobovi

V šestem krogu 1. lige NLB sta se pomerila RD Izola in MRD Dobova. Na gostovanje v Izoli so z nekoliko boljšim izhodiščem iz prvih petih obračunov prišlo rokometaši Dobove, ki v ligi s šestimi točkami zasedajo četrto mesto in so trenutno pri treh zmagah in dveh porazih. Primorci so do tega obračuna dosegli zgolj eno zmago in sicer v tretjem krogu, proti Slovenj Gradcu.


Tekma je v prvem polčasu potekala precej izenačeno, vseskozi pa so bili v rahli prednosti Izolani, vendar v nobeni fazi tega igralnega dela niso pobegnili na več kot tri gole razlike (14-11). Dobovo je v igri držal zlasti Vladan Lončar, ki je vpisal štiri zadetke. Igra v prvi polovici polčasa je bila agresivnejša kot v nadaljevanju, saj je so imeli sodniki obilico dela, rokometašem Dobove so pokazali dva rumena kartona (Žan Krnc, Luka Florjančič), domačinom pa kar tri (Ilija Petrović, Matjaž Brumen, Kristjan Jurič). Na odmor so z minimalno prednostjo odšli Izolani, z izidom 15-13.

V drugem polčasu se je nadaljevala izenačena predstava, vendar so tokrat pobudo prevzeli gostje. Pri zaostanku 16-14 jim je uspel delni izid 0-3 in sedaj so bili rokometaši Izole tisti, ki so lovili gostujoče moštvo iz Posavske regije. Dobovo sta na razdalji držala predvsem Lončar in Marko Sintič, v 55. minuti pa je Žiga Bradeško goste povedel na tri gole prednosti (28-25).

Zaostanka Izolani niso več uspeli nadoknaditi in tako vpisali nov, še četrti poraz. S takšnim razpletom trener RD Izole, Fredi Radojkovič zagotovo ne bo zadovoljen, saj je že po zadnjem porazu proti Ribnici opozarjal, da njegovo moštvo visokega ritma igre ne drži celotno tekmo. Bolj zadovoljni bodo seveda pri MRD Dobrovi, kjer so se z novo zmago pobrali po porazu proti Trimu.

Izolo nova tekma čaka čez teden dni proti Urbanscape Loka, Dobrova pa bo na isti dan gostila Ribničane.

RD IZOLA : MRD Dobova 27:30 (15:13)
Brumen 7, Gašperšič 5; Lončar 10, Sintič 5;

Foto: FB MRD Dobova

Komentarji