Mariborčani evropsko sezono otvorili s porazom

Štajerci so včeraj odigrali prvo evropsko tekmo proti zasedbi Ferskih otokov H71. Varovanci Marka Šibile so na prvi tekmi 2. kroga EHF Challenge Cupa doživeli minimalen poraz, povratna tekma pa jih čaka že jutri ob 20:00 po slovenskem času.


V tekmo so povsem brez nervoze krenili Mariborčani, ki so na začetku odigrali pogumno in s čvrsto obrambo nadzirali dogajanje na igrišču. Po nekaj minutah so se domačini, ki so imeli izjemno podporo s tribun, vrnili v igro. Zaključek prvega dela je bil izenačen, prvi polčas so sicer dobili Mariborčani (11 : 12).

Gostitelji so v drugem delu tekme prikazali povsem drugačno igro. V začetku drugega polčasa so Mariborčani povsem popustili, domačini pa so izkoristili slabe minute gostov in povedli celo s sedmimi goli. Nalet domačinov je z dvema minutoma odmora zaustavil Marko Šibila, po katerih so Mariborčani zaigrali veliko bolje. Na koncu so se Mariborčani povsem približali nasprotniku, a na koncu izgubili za gol (25 : 24).

Najboljši strelec Maribora je bil s sedmimi goli Andraž Velkavrh, pri gostiteljih pa je šest golov dosegel Peter Krogh. Tudi vratarja Maribora sta bila na mestu, zbrala sta 17 obramb (Ferjan devet, Kocjančič osem).

Trener Maribora Marko Šibila: “Tekmo smo začeli solidno in imeli vse stvari v svojih rokah. Nato pa smo, nezavedajoč se tega, da se je potrebno boriti za vsako žogo, začeli igrati malo bolj površno. Prvi polčas smo vseeno solidno izvlekli, na začetku drugega dela pa je sledil nerazumljiv padec. Ni mi jasno, kako in kaj. Žoge so nam kar padale iz rok, zgrešili smo ogromno priložnosti in nasprotniku odpirali prostor za protinapade. Gostitelji so to pred svojimi glasnimi navijači znali izkoristiti. Domači klub bi pohvalil za res izjemno organiziran celoten dogodek. No nato pa so naši igralci vendarle pokazali pravi karakter, željo in voljo. Do konca smo prišli do razlike, ki je za prvo tekmo popolnoma sprejemljiva, upam pa, da nas v nedeljo čaka povsem drugačna tekma, na kateri bomo še bolj uveljavili svoje prednosti in zmanjšali možnosti nasprotnika.”

2. krog EHF Challenge Cup, 1. tekma:
H71 – RK Maribor Branik 25:24 (11:12)
H71: Krogh 6, Mikkjalsson 5, Mortensen 2, Thomsen, Vest Hojgaard, Hansen, Jakobsen, Mittun po 1

RK Maribor Branik: Velkavrh 7, Sok, Hočevar, Sivka po 3, Jerenec in Jerebie po 2, Kljun, Planinšek, Miličević po 1

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji