Trebanjci v zaključku strli odpor Loke

Po dveh tekmah v sredo se je danes nadaljeval 6. krog 1. NLB lige. V dvorani OŠ Trebnje smo spremljali dvoboj med domačo ekipo Trima in gosti iz Loke. Trebanjci so sezono začeli dobro in po zmagi proti Dobovi v prejšnjem krogu skočili na tretje mesto prvenstvene lestvice. Ločani pa po zmagi v prvem krogu ne najdejo več prave igre.


Domačini so vajeti že takoj na začetku tekmi postavili vajeti na svoje mesto. V 5. minuti so namreč po zadetku Dina Hamidovića povedli s tremi zadetki prednosti (4:1). Na začetku tekma sta bila razpoložena tudi oba vratarja. Urh Brana (Trimo) in Jošt Juričan (Loka), ki sta skrbela, da prednost domačinov ni bila še višja oziroma, da se gostje niso uspeli približati. No gostiteljem pa je v 11. minuti tekme prednost vendarle uspelo povišati. Po dveh zaporednih zadetkih Uroša Udoviča so povedli že s petimi goli prednosti (8:3). A tudi gostje so imeli na tekmi svoje načrte in z delnim izidom 1:5 prišli le še na zadetek zaostanka (9:8), zato je moral z minuto odmora ukrepati domači strateg Ivan Vajdl. Trebanjci so hitro zopet ušli na tri gole prednosti, a so Ločani še enkrat več po zadetku Grege Jamnika prišli le na gol zaostanka (13:12). Tudi na odmor sta ekipi odšli z razliko enega zadetka, le da z rezultatom 14:13, kar nam je obetalo zanimiv drugi polčas.

V začetku drugega polčasa pa so prvič na tekmi povedli tudi gostje. V 35. minuti so po zadetku Žan Grojzdka vodili z rezultatom 14:15. Kar nekaj časa smo nato spremljali zelo izenačeno tekmo, kjer si nobena izmed ekip ni uspelo priigrati rezultatske prednosti. Tako je bilo vse do 45. minute, ko so domačini spet prestavili prestavo višje in se hitro odlepili. Deset minut do konca srečanja je njihova prednost tako kot že v prvem tudi tokrat znašala pet zadetkov (24:19). V zaključku tekme je bil dodaten plus na tehtnici, ki se je prevešala na stran Trebanjcev tudi vratar Aleksandar Tomić, ki je zbral nekaj obramb in odločilno pripomogel k višanju prednosti. Domačini so tako le strli odpor nasprotnika in prišli do nove zmage. Končni rezultat tekme je bil 28:23. Za domačin je Dino Hamidović zbral 7 golov, pri Ločanih pa je bil strelsko najučinkovitejši Grega Jamnik z 6 zadetki.

Trebanjci bodo v prihodnjem krogu čaka Dolenjski derbi proti Krki, rokometaši Loke pa bodo gostili ekipo Izole.

TRIMO TREBNJE : URBANSCAPE LOKA 28:23 (14:13)
Hamidović 7, Cirar 6; Jamnik 6, Grojzdek 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Komentarji