Krško nadaljuje z nizom zmag, Sevnica in Rudar z zmagama pridobila mesto na lestvici

Čaka nas še kratek pregled treh tekem 1.B lige. Do konca rednega dela nas čakajo še trije krogi rednega dela in nato še vse zaostale tekme. Borba v boju za mesta, ki vodijo v ligo za prvaka in ligo za obstanek, bo tako še izjemno napeta. Rokometaši Krškega so proti Dolu nadaljevali z nizom zmag, Sevnica je novi dve točki osvojila na Škofljici, Rudar pa je v domači dvorani ugnal Železnike.


ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK : RK SEVNICA  21:24 (9:11)
Regner 8, Dolinšek-Kogoj 5; Cigler 9, Kozole 5

Tekma je bila že od samega začetka zelo izenačena. Najvišja razlika v prvem polčasu je bila dva zadetka vedno v prid Sevničanov. Rokometaši Škofljice so na na polovici prvega polčasa rezultat izenačili, a ga niso uspeli spreobrniti sebi v prid. Niso pa tudi dovolili, da bi se gostje preveč oddaljili. Na odmor so s prednostjo dveh golov (9:11) odšli rokometaši Sevnice. V drugem polčasu pa repriza prvega. Sevničani so držali tekmeca na dveh oziroma treh zadetkih. V 50. minuti pa so gostje prvič na tekmi povedli s petimi zadetki (16:21). Čeprav so domačini do konca tekem zaostanek zmanjšali jim je za preobrat zmanjkalo časa. Tekma se je končala z rezultatom 21:24. Igralce Škofljice v naslednjem krogu čaka sosedski obračun z Igom, Rokometaši Sevnice se bodo pomerili z ekipo Dola.

RK DOL TKI HRASTNIK : RK KRŠKO  29:39 (12:21)
Ajdari 10, Blagotinšek 5; Rantah 9, Švalj 6

Po dobrih 10. minutah igre so rokometaši Krškega ujeli svoj ritem in počasi delati razliko na pram domačim rokometašem. V 14. minuti so tako vodili že s sedmimi goli prednosti (3:10). Kot se je izkazalo je bilo to v prvem polčasu dovolj, da so igralci Krškega priigrali neulovljivo prednost. Polčas so imeli ves čas pod nadzorom, v zaključku pa so prednost le še povečali. Tako so že po 30. minutah imeli devet zadetkov prednosti (12:21). Na začetku drugega polčasa so igralci Krškega prednost povišali na deset golov. Dolani so sicer tekom drugega polčasa zaostanek uspeli znižati na sedem zadetkov, a kaj več od tega jim ni uspelo. Rokometaši Krškega so tekmo slavili z desetimi goli razlike (29:39), čeprav je bila njihova največja prednost dvanajst golov. Dolani se bodo v naslednjem krogu pomerili s Sevnico, medtem ko rokometaše Krškega čaka obračun z vodilnim Šmartnim.

RD RUDAR : RD ALPLES ŽELEZNIKI  31:25 (15:14)

Že od začetka smo dobili izenačeno tekmo kakršno smo tudi pričakovali, saj sta bili ekipi pred tem krogu točkovno izenačeni. Če je po 18. minutah kazalo, da bi se lahko igralci Rudarja po tem, ko so povedli s štirimi zadetki prednosti (11:7) odlepili se to še ni zgodilo. Rokometaši Železnikov so namreč ujeli priključek in zaostanek do polčasa znižali le še na en gol (15:14). Gostje so na začetku drugega polčasa za kratek čas celo povedli. Nato pa nov nalet igralcev Rudarja, ki so si z delnim izidom 5:0 priigrali štiri gole prednosti (21:17). Kot se je izkazalo na koncu je bila prav ta prednost odločilna. Domačini so na tem gradili in večali prednost, čeprav so gostje nekajkrat zaostanek še uspeli znižati, a ne dovolj, da bi se povsem približali. Igralci Rudarja so na koncu slavili z rezultatom 31:25. Ekipa Rudarja se bo v naslednjem krogu udarila z Sevnico, rokometaš Železnikov čaka dvoboj z zadnjeuvrščeno ekipo Črnomlja.

FOTO:  RK Sevnica

Komentarji