Črnomelj še naprej brez zmage, SVIŠ in Šmartno ostajata neporažena

V 1.B ligi je bil na sporedu 8. krog. Rokometaši SVIŠa iz Ivančne Gorice so v domači dvorani premagali Brežice in tako še naprej ostajajo brez poraza. Prav tako v letošnji sezoni poraza še ne poznajo rokometaši Šmartna, ki so v svoji dvorani premagali Grosuplje. Še vedno pa na dno lestvice brez zmage ostajajo igralci Črnomlja, ki so tokrat izgubili proti ekipi ŠD Mokerc Kiga.


RD HERZ ŠMARTNO : RK GROSUPLJE  34:28 (20:14)
Rozina 12, Škrabanja in Justin po 5; Harbaš in Verbič po 5

Po dokaj izenačenih  prvih desetih minutah so nato rokometaši Šmartna prevzeli pobudo in počasi, a vztrajno višali prednost. Čeprav so nekajkrat Grosupeljčani zaostanek še nekoliko uspeli zmanjšati, a popolnoma približati se jim ni uspelo. Domačini pa so do konca prvega polčasa prednosti povečali na šest zadetkov. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 20:14. V drugem polčasu pa so igralci Šmartna le še nadzorovali potek srečanja. V 45. minuti je njihova prednost znašala že devet golov (29:20). Domačini naslednjih deset minuti niso dosegli zadetka. Na njihovo srečo to ni bilo ključnih, saj gostje niso uspeli nadoknaditi takšnega zaostanka. Približali so se na štiri gole (29:25). A gostitelji so tekmo vseeno uspeli tekmo pripeljati sebi v prid in na koncu slavili z rezultatom 34:28. Rokometaši Šmartna se bodo v naslednjem krogu pomerili s Krškim, rokometaši Grosuplja čaka obračun z SVIŠom.

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK BREŽICE  30:23 (15:12)
Marojevič in Kutnar po 6; Marušič 7, Bogovič in Kučič po 5

Rokometaši SVIŠa so odločno vstopili v tekmo in si hitro priigrali štiri gole prednosti (7:3). Gostje so se v nadaljevanju približali le še na gol zaostanka (8:7), a so se domačini ponovno odlepili in si priigrali nekoliko večjo prednost. Na odmor so tako odšli s prednostjo treh zadetkov (15:12). Po delnem izidu 2:4 na začetku drugega polčasa so se rokometaši Brežic ponovno priključili le še na en zadetek. Po minuti odmora pa so domačini ponovno naredili razliko, ki je tokrat niso več zapravili do konca tekme. Tekmo so tako suvereno pripeljali sebi v prid in slavili z rezultatom 30:23. Igralci SVIŠa se bodo v naslednjem krogu pomerili z Grosupljem, Brežice pa čaka obračun z Rudarjem.

RK ČRNOMELJ : ŠD MOKERC KIG  25:32 (12:17)
Medic 6, Lozar 4; Pahor 8, Legen 5

Ižanci so že na uvodu tekme povedli z 0:5. Domačini so v 11. minuti zaostanek znižali na dva gol (4:6), a so rokometaši Mokrca v nadaljevanju prednost povečali na šest golov (4:10). Čeprav so se domačini v prvem polčasu še enkrat uspeli nekoliko približati so gostje iz Iga na odmor odšli z dokaj udobnimi petimi zadetki prednosti (12:17). V drugem polčasu smo spremljali igro, ko so se domačini približali pa so gostje ponovno naredili razliko. In tak scenarij se je ponovil kar nekajkrat. A v zaključni fazi srečanja so Ižanci vseeno ohranili dovolj zbranosti in na koncu slavili z rezultatom 25:32. Igralce Črnomlja v naslednjem krogu čaka dvoboj z Železnik, rokometaši Mokrca se bodo na sosedskem derbiju udarili s Škofljico.

FOTO: ŠD Mokerc Kig

Komentarji