Krško namučilo Celje, v Ljubljani problem štetja golov

Sinoči so bili na sporedu dvoboji 1/8 finale Pokala Slovenije. Poleg presenečenj, o katerih pišemo TUKAJ, je 5 favoritov preskočilo ovire in se uvrstilo med top 8 ekip Pokala Slovenije.


RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK SLOVENJ GRADEC 2011  18:40 (6:17)

Rokometaši RD Alples Železniki so gostili ekipo Slovenj Gradca. Korošci so kot prvoligaška ekipa v dvoboj vstopili kot absolutni favoriti. Železniki so trenutno tretja ekipa 2. slovenske rokometne lige. Domačini pravih možnosti niso imeli. Slovenjgradčani so od začetka tekme nadzorovali potek srečanja in takoj dali vedeti, da jih zanima zgolj visoka zmaga. To jim je na koncu tudi uspelo. Zmagovalca so odločili že ob koncu prvega polčasa.

Na odmor so odšli se prednostjo enajstih zadetkov (6:17), ob koncu tekme pa je ta znašala dvaindvajset golov (18:40). Pri domačinih je bil s 5 zadetki najučinkovitejši Nejc Pokorn, pri gostih je z 10 goli izstopal Uroš Štrumpfl.

RK AJDOVŠČINA : RK GORENJE VELENJE 19:30 (9:15)

V Ajdovščini smo spremljali dvoboj med domačimi Ajdovci in gostujočo ekipo RK Gorenje Velenje. Tudi na tej tekmi je bil favorit znan. Rokometaši Ajdovščine se nahaja na 7. mestu 2. lige, rokometaši Gorenje, ki krojijo vrh 1. NLB lige in se dobro borijo tudi v Evropi. Velenjčani so že od začetka narekovali močan tempo in hitro prišli do ugodne prednosti. Glede na razliko v kakovosti nasprotnikov bi lahko rekli, da je bila razlika šestih zadetkov ob polčasu (9:15), še dokaj majhna.

Velenjčani pa tudi v drugem polčasu niso dopustili nikakršnega presenečenja in tako slavili z rezultatom 19:30. Pri Ajdovščini je bil najučinkovitejši Jan Tunanovič s 5 goli, pri Velenjčanih je prav toliko zadetkov dosegel Vladimir Bojanić.

RK KRŠKO : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 30:35 (15:18)

Proti pričakovanjem so tekmo dobro odprli domačini in hitro povedli s tremi zadetki prednosti (4:1). Čeprav so se vsaj na začetku tekme razglašeni Celjani uspeli približati pa so gostitelji ponovno prišli do prednosti treh golov. V nadaljevanju prvega polčasa so Celjani vendarle uspeli izenačiti, a prvič na tekmi jim je uspelo povesti šele v 28. minuti. Tako jim je uspelo na odmor oditi s tremi zadetki prednosti (15:18).

Hitro v drugem polčasu pa so gostje naredili odločilno razliko proti napredovanju v 1/4 finale. Prišli so namreč do sedmih zadetkov prednosti (18:25). Celjani so imeli nato tekmo pod nadzorom in niso dopustili presenečenja v zaključku srečanja. Tekma se je tako končala z rezultatom 30:35. Pri gostiteljih je bil najuspešnejši Andraž Dragan s 6 goli, za Celjane je 10-krat zadel Domen Novak.

RD RUDAR : RK MARIBOR BRANIK 27:36 (13:16)

V Trbovljah je ekipa Rudarja pričakala rokometaše Maribora. Za Štajerce, ki jim v letošnji sezoni nič ne gre po načrtu je to lahko bi rekli reševanje sezone. Gostje so hitro povedli in vodstva do konca tekme niso izpustili iz rok. Skozi prvi polčas je ta prednost znašala med tremi in štirimi zadetki. Enkrat se je domačinom uspelo približati na dva zadetka kaj več od tega jim ni uspelo. Najvišja prednost, ki so jo imeli Mariborčani v prvem polčasu pa je bila pet  golov (10:15).

Ob odmoru pa je bila prednost takšna kakršna je bila čez večino prvega polčasa, tri gole (13:16). V drugem polčasu pa so se gostje dokončno razigrali in tehtnico prevesili sebi v prid. Odločilno razliko so sicer naredili  v drugi polovici drugega polčasa, ko je bila njihova prednost že sedem zadetkov. Največja prednost na tekmi je bila deset zadetkov (26:36). Ob koncu je bila ta razlika sicer za gol manjša, a Mariborčani so se vseeno veselili suverene zmage z 27:36. Pri domačih sta bila najučinkovitejša Žan Gjerek in Jan Kamnikar s po 5 goli, pri gostih je 7 zadetkov prispeval Nikola Ranevski.

MRK LJUBLJANA : MRK KRKA 24:33 (13:17)

Dvoboj, ki ga bomo, če ne bo presenečenj spremljali tudi v naslednji sezoni, saj so Ljubljančani na dobri poti k uvrstitvi v 1. ligo NLB, je do 45. minute potekal popolnoma izenačeno. Domačini so takoj na začetku tekme pokazali, da Novomeščani v prestolnici ne bodo imeli lahke naloge. Do zadnjih 10. minut prvega polčasa so bili domačini v koraku s favoriziranimi gosti. Do odmora so si nato Novomeščani zagotovili štiri zadetke prednosti (13:17).

Drugi polčas so bolje odprli Ljubljančani, ki so se gostom hitro približali le še na zadetek zaostanka. V 41. minuti pa so se domačini popolnoma vrnili v igro, saj so rezultat izenačili (21:21). NATO JE SLEDILO 15 MINUT PAVZE, saj delegatka ni imela svojih zapiskov usklajenih z rezultatom na semaforju, kar je popolnoma uničilo ritem tekme. Lahko bi rekli, da so nato v zadnjih 10 minutah Krčani povozili gostitelje, ki so dosegli samo en zadetek. Tekma se je tako končala s 24:33. Pri domačinih sta bila s po 5 goli najuspešnejša Miha Kolmančič in Urban Pipp, pri gostih pa sta z 9 zadetki izstopala Andraž Kete in Tilen Kukman.

FOTO: MRK KRKA

Komentarji