Slovan presenetil tretji najboljši klub v državi, Sevnica preko Dola

Včeraj smo v 1/8 finala Pokala Slovenije videli 2 presenečenji. Slovan je na Kodeljevem po dveh podaljških za gol ugnal trebanjski Trimo, Sevnica, ki v letošnji sezoni še ne pozna poraza, pa je premagala višjeligaša iz Dola pri Hrastniku.


RK SEVNICA : RK DOL TKI HRASTNIK 32:27 (17:17)

Prvo presenečenje so pripravili rokometaši Sevnice. Vodilna ekipa 2. lige je v domači dvorani gostila šesto uvrščeno ekipo 1. B lige RK Dol TKI Hrastnik. Glede na kakovost lig so v tekmo kot favoriti vstopili gostje iz Dola pri Hrastniku. V prvem polčasu ni kazalo, da bi Dolani lahko zlahka odpravili Sevničane. Izjemno izenačen prvi polčas. Nobena ekipa si ni priigrala omembe vredne prednosti. Tako se je tudi polčas zaključil z izenačenim rezultatom (17:17).

V prvi polovici drugega polčasa smo spremljali simultanko prvemu polčasu. Po vzeti minuti odmora gostujočega trenerja v 48. minuti pri rezultatu 23:24 pa so se stvari nato spremenile. Domačini so stopili na plin in si z delnimi izidom 5:0 priigrali odločilno prednost (28:24). Do konca so le še nadzorovali potek srečanja in slavili z 32:27. Pri domačih je bil z 8 zadetki najuspešnejši Luka Cigler, pri gostih sta nasprotnikovo mrežo po -krat zatresla Amal Ajdari in Žan Blagotinšek.

RD LL GROSIST SLOVAN : RK TRIMO TREBNJE 34:33 (29:29, 17:17)

Drugo morda še večje presenečenje so pripravili rokometaši Slovana. Na Kodeljevem je prvo uvrščena ekipa 1. B lige po podaljšku ugnala tretjo ekipo 1. lige NLB. Od začetka zelo izenačen obračun. Čeprav se je zdelo, da bodo Trebanjci kot favoriti tega srečanja ob vodstvu s tremi zadetki (5:8), lahko tehtnico prevesili sebi v prid se to ni zgodilo. Sicer je njihova prednost nihala med dvema in tremi zadetki kar nekaj časa so Ljubljančani do konca polčasa uspeli rezultat izenačiti in tako sta ekipi na odmor odšli ob rezultatu 17:17.

V drugem polčasu ista zgodba kot v prvem, le da so tokrat za tri zadetki vodili domačini (21:18). Trebanjci so hitro ujeli rezultatski priključek. Do konca drugega polčasa smo spremljali dinamično igro z veliko menjavanja v vodstvu. Po 60. minutah zmagovalca še ni bilo, čeprav je imel Janez Skušek v zaključku rednega dela priložnost, da iz sedmih metrov prinese zmago svoji ekipi, a mu je Aleksandar Tomić strel ubranil. Zato so bili na vrsti podaljški. Tudi v podaljšku je bila igra izenačena, zmago pa je gostom prinesel Matevž Čemas v zaključku podaljška. Pri Ljubljančanih je bil z 10 zadetki najučinkovitejši Janez Skušek, pri Trebanjcih je 13 golov dosegel Dino Hamidović.

FOTO: RD LL GROSIST SLOVAN / DOMINIK PEKEČ

Komentarji