Krško nemočno v Kopru

Ob 18. uri so se na Areni Bonifika, pred približno 300 gledalci, srečali rokometaši RD Koper in Rokometnega kluba Krško. Koprčani so v prejšnjem kolu klonili proti Gorenju, tokrat pa so bili v vlogi absolutnih favoritov. Krško je v letošnji sezoni brez zmage v 1. NLB in je zgolj z dvema remijema na povsem zadnjem mestu lige. Končna zmaga Primorcev tako sploh ni bila presenetljiva, Koper je tekmo dobil s kar 15 goli razlike (33-18). 


Že ob sami uverturi v tekmo se je na parketu kmalu vzpostavilo pričakovano razmerje moči. Domači so v pičlih treh minutah povedli s 3-0 in tekmecu v nobenem momentu tekme niso pustili do vodstva, ali vsaj, da bi se jim rezultatsko približali. V vratih Kopra je bil razpoložen vratar Marin Đurica, ki je v prvem polčasu zbral 10 obramb, Koper pa je uspešno zadeval s krilnih položajev. Nič čudnega torej, da je bila prednost gostiteljev ob polčasu že zelo lepa, Adam Bratković je v zadnji minuti postavil izid, 17-8.

Glede na letošnje igre Krškega je le malokdo verjel, da se Posavci lahko vrnejo v igro. V drugem polčasu je Krško zaigralo nekoliko bolje, doseglo dva zadetka več, a vse to je bilo premalo za kaj več kot visok poraz na tujem terenu. Končni izid tekme je v zadnji minuti postavil Alen Šibanc. Prvi strelec Kopra je bil Bor Breznikar s 7 zadetki, po 6 sta jih zabila Benjamin Bekrič in Adam Bratkovič. Največ golov za Krško je dosegel Marko Sintič, ki se je ustavil pri štirih, po 3 sta dodala Alen Šibanc in Matic Dosedla

Foto: Tomaž Primožič

Komentarji