Krško po dveh zaporednih porazih vendarle do zmage

Krško je v soboto gostovalo v Trbovljah pri Rokometnem društvu Rudar. Kljub dvema zaporednima porazoma, ki so ju Krčani doživeli proti Šmartnem in Črnomlju, se niso prav dosti oddaljili od vodilnih 4 ekip. Za MRK Ljubljano, ki je na 4. mestu, zaostajajo zgolj točko, za drugim mestom, ki ga zaseda SVIŠ pa 4 točke. Seveda pa je k priključku k vrhu lestvice pripomogla zmaga nad Rudarjem.


Začetek tekme je minil v znamenju izmenjevanja vodstva obeh ekip. Najprej so za gol vodili domačini, nato so z dvema zaporednima zadetkoma v vodstvo prišli Krčani, za tem so dva zadetka dosegli Trboveljčani in nato ponovno gostje, ki so v 13. minuti povedli s 7:5. Med 25. in 30. minuto so prišle “črne minute” igralcev Rudarja, kar so gostje izkoristili in povedli s 15:11. To je bil tudi izid polčasa.

Drugi del srečanja so bolje odprli igralci Krškega, ki so v 47. minuti prišli do prednosti 23:17 in vodstva niso več izpustili iz rok. Kljub temu, da so zadnji gol dosegli v 58. minuti, to ni ogrozilo zmage in tako se je tekma končala s 23:27.

Na lestvici se je Krško približalo ekipam na vrhu (5. mesto), a je prednost pred zasledovalci majhna. Rudar pa je po porazu padel na 10. mesto lestvice in ima enako točk kot Drava, ki je mesto pred njim in Grosuplje, ki so mesto za njim.

V naslednjem krogu Krško čaka izredno težka tekma, saj v njihovo dvorano prihaja še neporaženi Slovan. Rudar pa se odpravlja na gostovanje k Šmartnemu.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 16
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 13
3 RK Dol TKI Hrastnik 11*
4 MRK Ljubljana 10
5 RK Krško 9
6 ŠD Mokerc KIG 8
7 RD Herz Šmartno 8
8 RK Črnomelj 7
9 RK Drava Ptuj 6
10 RD Rudar 6
11 RK Grosuplje 6*
12 RK Radeče Papir Nova 4
13 RK Brežice 3
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 3

*tekma manj

FOTO: RD RUDAR

Komentarji