Kvalifikacije za 1. B DRL: tudi tukaj izjemno napeto!

Podoben sistem – oziroma enak – kot ga spremljamo za popolnitev v Ligi NLB, se odvija tudi za popolnitev 1. B DRL. Ptujska Drava si je s 1. mestom v 2. DRL zagotovila direktno napredovanje, Jadran in Gorišnica sta z zadnjimi dvemi mesti direktno izpadla iz 1. B DRL, medtem ko je na voljo še zadnje mesto za 1. B DRL, za katerega pa se preko kvalifikacij borita Črnomelj – kot 11. uvrščeni v 1. B ligi – in Sevnica – kot 2. uvrščena v 2. DRL.


 Na samem začetku je kazalo, da Črnomelj ne bo imel veliko težav, saj je povedel s 6:1, a so gostje iz Sevnice hitro demantirali prvi vtis in se že do polčasa popolnoma približali (16:15). 

V drugem delu tekme smo spremljali veliko bolj izenačen dvoboj. Šele okoli 50. minute so domačini prišli do občutnejše prednosti, a so Sevničani do konca srečanja ponovno stopili na plin, tako da je bil končni rezultat 31:28 za Črnomelj. 

Povretno srečanje bo ta vikend, ko bomo tako dobili končni seznam udeležencev tako Lige NLB kot tudi 1. B lige in 2. DRL za sezono 2024/25.

Komentarji