Landin in Oftedalova najboljša rokometaša sveta

Po izboru mednarodne rokometne zveze (IHF) za najboljšega rokometaša in rokometašico leta 2019 sta bila izbrana Danec in član nemškega Kiela Niklas Landin ter članica Györa Stine Oftedal.


Danski reprezentant in kapetan izbrane danske vrste je prvič prejel prestižno nagrado za najboljšega rokometaša leta. Enako velja tudi za norveško reprezentantko Stine Oftedal, ki v Györu igra na položaju srednje zunanje. Najboljši trener pri moških je danski selektor Nikolaj Jacobsen, v ženski pa selektor nizozemske reprezentance in trener Metza Emmanuel Mayonnade.

Oftedalova in Landin sta v glasovanju pometla s konkurenco, medtem ko je dobitnik nagrade za najboljšega trenerja Jacobsen tesno slavil pred norveškim selektorjem Christianom Bergejem.

Lani sta to prestižno nagrado prejela Romunka Christina Neagu in Mikkel Hansen. Romunka je doslej izbrala že rekordnih 4 nazivov najboljše rokometašice po izboru IHF, v moški kategoriji pa sta jo po trikrat osvojila danec Mikkel Hansen in Francoz Nikola Karabatić.

Komentarji