Legenda madžarskega rokometa zaključuje kariero!

2,08 m visoki levoroki László Nagy je v enem od intervjujev naznanil, da bo ob koncu letošnje sezone končal svojo bogato rokometno kariero. Zanimivo je, da je madžarski bombander svojo kariero preživel le v treh klubih.


V intervjuju za domači medij Nemzetisport je dejal: “Moja pogodba se izteče poleti 2019 in mislim, da bom takrat končal svojo kariero.” Madžar je bil uspešen tudi v državni reprezentanci, v katero se je vrnil za kvalifikacijski tekmi za SP proti Sloveniji. Za reprezentanco je na 201 tekmah dosegel 732 zadetkov, a z njo ni dosegel nobene kolajne.

38-letni Nagy je svojo kariero začel pri Pick Szegedu, kjer je preživel tri sezone (1997-200), naslednjih dvanajst let pa je igral za špansko Barcelono. Z Vespremom je od leta 2012 skušal loviti evropsko krono, a je bil pri tem neuspešen.

László Nagy se sicer poslavlja od rokometnih igrišč, a bo v rokometu ostal kot profesionalni direktor v Vespremu. Vsekakor bo njegovo ime za vedno odmevalo v rokometu, s svojimi izkušnjami pa bo lahko pomagal mlajšim talentiranim igralcem.

FOTO: sport365.hu

Komentarji