Svetovni prvaki na prvi tekmi premočni za Slovence

Slovenska moška članska reprezentanca je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Franciji. Bronasti Slovenci z zadnjega svetovnega prvenstva v Franciji leta 2017 so letos prvič po petih letih ostali brez nastopa na velikem tekmovanju. Prijateljske tekme varovanci Veselina Vujovića izkoriščajo za uigranost in ohranjanja ritma tekem.


Slovenci so v Rouen prispeli včeraj v poznih večernih urah. V Sloveniji je zaradi zdravstvenih težav ostal Žiga Mlakar. Na današnji tekmi je Veselin Vujović priložnost ponudil vsem igralcem, največ golov pa so dosegli krilni igralci – Matic Verdinek in Mario Šoštarič 5 in Blaž Janc 4.

Slovenija, ki je nazadnje s Francijo igrala v polfinalu svetovnega prvenstva 2017, na katerem je osvojila bronasto medaljo, je že po prvem polčasu zaostajala s sedmimi zadetki razlike, ki jih ni uspela zmanjšati. Še več, ekipa Didierja Dinarta, ki se bo čez nekaj dni borila za nov naslov prvaka, je prednost povečala in naši ekipi zadala visok poraz, ki ga lahko nekoliko omili na drugem dvoboju, ki bo v ponedeljek ob 19.00 na istem mestu.

Druga tekma bo na sporedu v ponedeljek ob 19.00.

Pripravljalni tekmi, Rouen

Sobota, 5. januar
FRANCIJA : SLOVENIJA 34 : 25 (18 : 11)

Francija: Dumoulin, Remili, Nyokas 1, Lagarde 1, Richardson 3, Mem 3, Tournat 5, Gerard, Mahe 1, Grebille 4, N’Guessan, Sorhaindo 1, Guigou 1, L. Karabatić 1, Fabregas 5, Claire 3, Porte 3, Caucheteux 2.

Slovenija: Blagotinšek, Verdinek 5, Henigman, Kavtičnik, Janc 4, Dolenec 1, Poteko, Kodrin, Gaber 2, Šoštarič 5, Ferlin, Ovniček 2, Lapajne 1, Špende 2, Bombač 1, Mačkovšek 2, Kastelic.

Ponedeljek, 7. januar
19.00 FRANCIJA : SLOVENIJA

FOTO: Fédération Française de Handball

Komentarji