Leon Rašo: “Želja po zmagi je bila velika, še vedno pa so bile prisotne neke napake v igri.”

Odigrana je bila tekma 13.kroga med ekipama novomeške Krke in velenjskim Gorenjem. Napeto srečanje, v katerem so bili v rahli rezultatski prednosti gostje, ki so na koncu tudi zasluženo slavili.


Novomeščanom tudi tokrat ni šlo vse po načrtih. Zabeležili so že peti zaporedni poraz. Sicer so se skozi celotno srečanje uspešno upirali nasprotniku, ampak jim je na koncu zmanjkalo malo šprtne sreče, da bi v Marofu presenetili tudi Velenjčane.

Po tekmi je bil pozitiven Leon Rašo: “Mislim, da smo danes igrali veliko bolje, kot na prejšnjih tekmah. Želja po zmagi je bila velika, še vedno pa so bile prisotne neke napake, ki si jih proti Gorenju ne bi smeli dopustiti. Glede na niz petih porazov sedaj praktično nimamo več izbire, enostavno moramo naslednje tekme zmagati.”

Velenjčani pa so po izpadu iz kvalifikacij za pokal EHF vse svoje upe popolnoma usmerili v državno prvenstvo. Trenutno se nahajajo na tretjem mestu lestvice. V Marofu so pokazali dobro igro in uspešno držali svojo prednost skozi celotno tekmo. Po tekmi je Andraž Kete dodal:“Danes smo že od prve minute zaigrali, tako kot znamo. Igrali smo borbeno, obramba je bila gibljiva in Krkaši niti enkrat na tekmi niso vodil. Z dobro obrambo in strpnim napadom smo danes prišli do 2 zasluženi točk.”          

Novomeščane v naslednjem krogu čaka gostovanje pri trebanjskem Trimu, Velenjčani pa imajo sedaj dobrih 12 dni premora, saj so tekmo 14.kroga proti MRD Dobovi že odigrali.

Foto: FB/MRK Krka

Komentarji