Lesjak podaljšal sodelovanje z bojevniki iz Hannovra

Slovenski vratar Urban Lesjak bo tudi v prihodnji sezoni stal med vratnicama nemškega prvoligaša TSV Hannover-Burgdorf. S klubom je podaljšal sodelovanje do poletja 2022.


“Z družino se v Hannovru počutimo resnično prijetno. Zelo sem vesel, da v dresu bojevnikov ostajam tudi v prihodnji sezoni. Želim se zahvaliti klubu, ki verjame vame in moje igre. Naša mlada ekipa ima odličen potencial, ki ga bomo skušali unovčiti tudi v prihodnji sezoni,” je za klubsko spletno stran dejal Lesjak.

Slovenski reprezentančni vratar se je na sever Nemčije preselil pred začetkom sezone 2018/19. Poprej je branil barve celjskega kluba. Iz rokometne šole Toneta Goršiča se mu je danes 30-letni vratar pridružil leta 2000, 10 let kasneje pa prvič postal del članske ekipe.

Bojevniki iz Hannovra trenutno v elitni nemški Bundesligi zasedajo 10. mesto. Po 19 tekmah so v 20-članski druščini zbrali sedem zmag, štiri remije in osem porazov. Lesjak je zaigral na 17 tekmah. V povprečju je na igrišču prebil slabih 36 minut, v katerih je ubranil 27,5 odstotkov strelov.

Lesjak je leta 2010 z mladinsko reprezentanco do 20 let na evropskem prvenstvu osvojil bronasto medaljo. V članskem dresu s slovenskim grbom je prvič branil dve leti kasneje na tekmi proti Alžiriji, leta 2017 pa bil del uspeha, ko je ta na svetovnem prvenstvu v Franciji segla po tretjem mestu. V dres z državnim grbom se je vrnil na zadnjem mundialu v Egiptu. Do danes je zbral 51 nastopov.

Komentarji